23 червня 2023 14:47

"Коли бачиш його, розумієш, що заради цього варто їхати до європейських чемпіонатів": Левченко засипав компліментами хавбека збірної України

Колишній півзахисник збірної України Євген Левченко прокоментував гру футболістів нашої національної команди у червневих матчах.

Збірна України під керівництвом Сергія Реброва у червні провела три матчі. Спочатку наша команда зіграла внічию з Німеччиною у товариській зустрічі (3:3), після чого здобула перемоги у рамках відбору на Євро-2024 над Північною Македонією (3:2) та Мальтою (1:0).


Екс-хавбек збірної України Євген Левченко поділився думкою про перші три поєдинки Реброва на посаді головного тренера національної команди.

«Після трьох матчів бачу, що Ребров відштовхується від результату. Я розумію, що потрібен час для своєї філософії та принципів гри. Але те, що я побачив у перших таймах, – деякі хлопці випадали. Не хочу говорити по персоналіях, але навіть якщо ти граєш із Мальтою чи Північною Македонією, потрібно дуже щільно опікуватися футболістами.

Я дуже сподіваюся, що будуть зроблені висновки, і ми зіграємо щільніше у наступних матчах, і не буде таких розривів», – сказав Левченко.

Левченко окремо виділив півзахисника Жирони Віктора Циганкова, який у трьох червневих матчах збірної України забив чотири голи та зробив одну результативну передачу.

«Дуже радий, яку роль взяв він Циганков. Коли бачиш його, розумієш, що заради цього варто їхати до європейських чемпіонатів. Може, він не гратиме на топовому рівні, але в топовому чемпіонаті. Він є прикладом для багатьох футболістів», – зазначив Левченко.


Євген виділив також двох молодих футболістів національної збірної України – Георгія Судакова та Іллю Забарного та висловився про перспективи Михайла Мудрика у лондонському Челсі.


«Мені дуже сподобалися Судаков та Забарний. І ми всі заклювали Мудрика, казали, що йому потрібний тренер, який у нього вірить. Я вважаю, що для Мудрика важливо, щоби команда була на його рівні.

Челсі для нього важливий, але такі ігри за збірну нададуть йому сил і перебудують його на інший лад», – додав Левченко в ефірі програми «Футбол TIME» на ютуб-каналі «Футбол 2.0».

25-річний Циганков перейшов до Жирони з київського Динамо в січні і провів за іспанську команду 19 матчів, у яких забив три голи і зробив шість результативних передач. Контракт українського хавбека з клубом діє до червня 2027 року.


У складі національної збірної України Віктор зіграв 47 поєдинків, забив 11 м'ячів та оформив п'ять асистів.

22-річний Мудрик перейшов до Челсі з донецького Шахтаря у зимове трансферне вікно та підписав угоду до 2031 року. Михайло провів за «аристократів» 17 матчів та зробив дві гольові передачі.

45-річний Левченко зіграв вісім поєдинків за національну збірну України.


Збірна України проведе наступні матчі відбору на Євро-2024 восени: будинки проти Англії (9 вересня) та на виїзді з Італією (12 вересня).