21 червня 2023 21:50

"Ідеальне жеребкування": у Греції задоволені, що "Панатінаїкосу" випав "Дніпро-1" у кваліфікації ЛЧ

Грецький журналіст Gazzetta.gr Нікос Афанасіу прокоментував результати жеребкування другого етапу кваліфікації Ліги чемпіонів. Він не приховував свого задоволення.


"Це ідеальний результат жеребкування для Панатінаїкоса – з низки причин. По-перше, складу СК Дніпро-1 не вистачає якості – на відміну від складу Генка, який нам міг випасти. По-друге, через війну цей український клуб грає свої домашні матчі на нейтральному полі (в минулому сезоні – у Словаччині) – без уболівальників, за найгірших умов. Фактор поля у кваліфікації дуже важливий, і зрозуміти різницю між Генком і СК Дніпро-1 нескладно.


У суперника є чудовий центрфорвард Артем Довбик, але "зелені" домоглися останнім часом великих успіхів – Пао виграв Кубок Греції у 2022 році, а в минулому сезоні до останнього боровся за чемпіонський титул. Команда Івана Йовановича повинна проходити суперника без рідної клубної бази та європейських традицій – у нас досвідчений і ефективний тренер, який має зробити свій внесок у прохід Панатінаїкоса в наступний раунд.


Вихід до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів не тільки забезпечить команді груповий етап Ліги Європи, а й принесе до клубної скарбниці 10 млн євро", – зазначив журналіст Gazzetta.gr Нікос Афанасіу.