15 червня 2023 10:57

Олег САЛЕНКО: "Ярмоленку треба максимально проявити себе в збірній, щоб привернути увагу європейських клубів"

Найкращий бомбардир Чемпіонату світу 1994 року та колишній форвард київського Динамо Олег Саленко поділився очікуваннями від двох наступних матчів збірної України в рамках відбору на Євро-2024.


Про матч Північна Македонія – Україна


– Сергій Ребров зібрав у збірній дуже пристойних гравців. Певно, дійсно найкращих на даний момент українців, як з внутрішнього чемпіонату так і з-за кордону.

Найголовніше для Реброва — визначитися з оптимальним складом на найближчі ігри. Виставити тих гравців, ті зв’язки, хто найбільше між собою зіграний.


З Північною Македонією доведеться грати геть не в той футбол, що грали в матчі з Німеччиною. Ви розумієте, товариська гра — є товариська гра, а в Скоп’є треба буде не просто атакувати, забивати, а перемагати. Обов’язково перемагати.


Північна Македонія буде грати від оборони. Потрібно буде ці захисні редути якось проривати. Добре, що в нас є майстерні флангові виконавці – Мудрик і Циганков, насамперед. Та й Ярмоленко в центрі добре виглядає. Йому зараз дуже потрібно максимально себе проявити, щоб на нього звернули увагу представники європейський клубів. Андрій же безробітний, тимчасово. Аль-Айн все, закінчили вони співпрацю.


Північна Македонія — не збірна рівня Англії, Італії, Франції чи Німеччини, тому в цій грі потрібно брати максимум очок, потрібно перемагати, тільки так.


Реброву потрібно правильно психологічно налаштувати хлопців на гру. Не потрібно недооцінювати македонців. Пригадуєйте, хто не пустив Італію на чемпіонат світу? Отож.


Так що в поєдинку проти цієї збірної нам не потрібно забувати про контратаки від суперників, які можуть створити нам чимало неприємностей. Не потрібно забувати про захист.


Якщо спробувати спрогнозувати рахунок гри, то я би поставив на Україну. Наша збірна повинна перемогти 2:0.


Про матч Україна – Мальта


– В цьому матчі найголовніше — це не недооцінити суперника. Не виходити на поле з налаштуванням, а, мовляв, що це за командочка, обіграємо. На одній нозі. Багато збірних і не раз втрачали очки в поєдинка з аутсайдерами, саме через недооцінку.


Після гри в Північній Македонії буде два дні відпочинку. Це достатньо, щоб відновити сили, а раптом що, то в Реброва є повноцінні заміни основним гравцям.

Якщо не перемагати Мальту, то навіщо грати далі? Потрібно і Північну Македонію, і Мальту на класі перемагати.


Якщо чесно, то я взагалі нічого про цю збірну, про Мальту, не знаю, що там за гравці…


Очікую, що в цьому поєдинку ми можемо побачити чимало голів. Артем Довбик може забити чи Владислав Ванат. Не тільки ж Віктору Циганкову забивати, вони теж хочуть.


Думаю рахунок буде 3:0, або й 4:0 на користь збірної України.