15 червня 2023 00:28

Хорватія здолала Нідерланди в екстратаймі та вийшла у фінал Ліги націй

Фото - ua.depositphotos.com


У середу, 14 червня, відбувся півфінальний матч Ліги націй, у якому Нідерланди зустрічалися з Хорватією (2:4). «Шашкові» змогли здобути вольову перемогу.


Рахунок у грі на 34-й хвилині відкрив Донієлл Мален. У класній комбінації у штрафному майданчику хорватів, яка була розіграна практично до вірного, автору гола асистував Матс Віффер.
У другій половині гри Хорватії вдалося відігратися завдяки пенальті, який заробив Лука Модрич, грамотно підставившись під поштовх Коді Гакпо у своїй штрафній площі. Цю кару на 55-й хвилині чітко виконав Андрій Крамарич.


На 73-й хвилині вперед хорватів вивів Маріо Пашалич, який замкнув вдалу подачу до штрафного майданчика суперника від Луки Іванушеца.

На 90+6 хвилині врятував Нідерланди від поразки в основний час Ноа Ланг. Він підхопив м'яч у штрафному майданчику хорватів та розстріляв голкіпера. Цей гол перевів матч до екстра-таймів.

На 98-й хвилині Бруно Петкович знову вивів Хорватію вперед. Він класно прийняв м'яч після передачі Модрича і завдав прицільного удару з дальньої дистанції у кут воріт Нідерландів.

Точку у грі поставив Модрич, який точно реалізував другий пенальті у матчі у ворота Нідерландів на 117-й хвилині.

Таким чином, 4:2. Хорватія вийшла до фіналу Ліги націй.

У вирішальному матчі команда чекає на переможця пари Іспанія – Італія. Ця гра відбудеться у четвер, 15 червня.
Фінал турніру відбудеться у неділю, 18 червня.