3 червня 2023 11:54

Фернандінью: "Щоб грати у Гвардіоли, треба говорити трьома мовами і вміти працювати на трьох позиціях"

Колишній капітан "Манчестер Сіті" Фернандінью, який нині виступає за "Атлетіко Паранаенсе", прокоментував своє перебування на "Етіхаді" та роботу з Пепом Гвардіолою.


- Яя Туре казав: "Є дві речі, які необхідні для того, щоб грати у Гвардіоли. Ти повинен говорити щонайменше трьома мовами і вміти грати щонайменше на трьох різних позиціях. Зрозумій це, і ти будеш на крок чи два попереду всіх інших".

Пеп дає тобі зрозуміти, що футбол - це набагато простіше, ніж ти думаєш. Він має силу переконати вас, показати, доводити щодня на тренуваннях, на зборах, а особливо під час ігор, що все, про що він вам говорить, станеться.

Після розмови, зустрічі чи тренінгу з Пепом ви володієте всією цією інформацією і точно знаєте, як її використовувати. Він показує тобі шлях до самовдосконалення, до того, щоб стати кращою версією себе. Я завжди казав, що є живим доказом того, що все, що люди говорять про нього - правда. Я вперше зустрів його, коли мені було 30, я працював з ним протягом семи років, і він допоміг мені покращити мої технічні, тактичні та фізичні навички.

Те, як я бачу футбол зараз... Я ніколи, ніколи не бачив його таким до зустрічі з ним. Ось чому його вважають одним з найвидатніших менеджерів усіх часів і народів, ось чому він мисливець за титулами.

Він на 100 відсотків зосереджений на своїй роботі, на тому, щоб витягувати кращу версію своїх гравців кожного дня. Якщо є щось, що, на його думку, ви здатні зробити, він скаже вам, навчить вас, буде переконувати вас, поки ви не зробите це. Він дуже, дуже особливий, - цитує Фернандінью The Athletic.