23 травня 2023 11:25

"Я знову відчув себе тренером". Кварцяний заявив про бажання повернутися до професії після шести років паузи

Легендарний український фахівець Віталій Кварцяний вже кілька років як не займається тренерською роботою, проте готовий очолити команду з хорошими перспективами.


В ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net Віталій Кварцяний розповів, що не проти повернутися на тренерську лаву.

«Нещодавно був на тренуванні обласної команди, там грають молоді хлопці. Я підійшов до головного тренера і говорю: «Давай я щось підкажу хлопцям». Мені дозволили. Було чудово. З футболістами я говорив культурно та обережно, бо вони молоді, по 18-19 років, і вразливі, але я побачив у них перспективу».

За словами колишнього головного тренера Волині, він отримав велике задоволення від цього заняття.

«Хочу сказати, що я так завівся. У мене був розрив зв'язок, я не міг бігати, а лише ходив. Але на тренуванні я побіг, забувши, що маю травму і скільки мені років. Я отримав великий кайф. У цей момент я знову відчув себе тренером і десь усередині спалахнула іскринка».


Також Кварцяний заявив, що готовий у майбутньому розглянути пропозицію від Волині, якщо з'являться хороші інвестори, які готові відродити клуб.

«Сто відсотків розгляну таку пропозицію! Я впевнений, що ще можу поміняти щось на краще в українському футболі».

69-річний Кварцяний раніше очолював такі команди:

Волинь (Луцьк);
Металург (Запоріжжя);
Кривбас (Кривий Ріг);
Динамо (Хмельницький);
КСЗО Островець (Польща).


Крім того, Віталій Володимирович із 2013 по 2017 рр. обіймав посаду президента луцької Волині. Кварцяний призупинив тренерську діяльність у червні 2017 року, а зараз працює в Асоціації футболу Волині.