20 травня 2023 23:58

Гольовий пас Малиновського не допоміг "Марселю" уникнути поразки у матчі з "Ліллем"

У суботу, 20 травня, у поєдинку 36-го туру французької Ліги 1 Лілль на своєму полі приймав Марсель. Зустріч завершилася вольовою перемогою господарів із рахунком 2:1.


Перший небезпечний момент створили господарі на дев'ятій хвилині. Балеба класно пробив із дальньої дистанції, але його удару буквально не вистачало точності.

На 26-й хвилині поле залишив захисник Лілля Ісмаїлі. Колишній гравець донецького "Шахтаря" через травму не зміг продовжити поєдинок.

За двадцять хвилин Марсель вийшов уперед. Півзахисник провансальців Руслан Малиновський віддав гольову передачу на Жонатана Клосса, який влучно вразив ціль. Для українця це був перший асист у Лізі 1.


Наприкінці першого тайму гості могли подвоїти перевагу. Клос знайшов трохи вільного простору в штрафному і пробив, але м'яч полетів трохи вище воріт.

На 49-й хвилині підопічні екс-наставника донецького Шахтаря Паулу Фонсекі зрівняли рахунок. Джонатан Девіс реалізував пенальті. Девіс – перший гравець, який забив 50 голів за «Лілль у Лізі 1 після П'єра Плеймельдінга в 1981 році.

На 61-й хвилині Марсель вийшов уперед. Санчес отримав пас і завдав гарматного удару, не залишивши голкіперу шансів. М'яч влетів у правий нижній кут воріт. Однак арбітр скасував взяття воріт після перегляду ВАР через положення поза грою.

І все ж таки Лілль зумів здобути перемогу. На 73-й хвилині Жонатан Бамба ударом головою зблизька відправив м'яч у ворота Марселя.

Малиновський провів на полі весь матч. 30-річний хавбек провів за Марсель 21 поєдинок, у яких забив два м'ячі та зробив один асист.