7 травня 2023 19:23
1

Роман Григорчук - про суддівство в матчі з "Дніпром-1": "Опускатися до такого… Мені дуже шкода, що це відбувається в нашому футболі"

Головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук прокоментував поразку та суддівство в матчі 25-го туру УПЛ з «Дніпром-1».


- З перших хвилин гості почали щільно пресингувати. Що важливо, володіння м’яча було рівним. Хлопці витримали цей натиск. Про що це говорить?


- Якщо питання суто по володінню м’ячем, не скажу, що була ідеальна картина. На початку було важче, бо суперник намагався досить високо пресингувати, але це не повинно бути для нас якоюсь страшною річчю.


Ми граємо 10 на 10, тож маємо вміти грати сильно на початку атаки. Я думаю, що цілий ряд початків атак у нас був досить непоганий, ми виходили з такого пресингу, але, звичайно, тут треба ще багато працювати, бо це є сучасний футбол, такі складові, які потрібно вміти, якщо ти хочеш грати в нормальний, хороший футбол.


- На яке місце поставили б цю гру в своєму особистому рейтингу?


- На хороше. У нас був цілий ряд хороших ігор, у першій половині сезону теж. Я вам уже говорив, що ми виграли такі матчі, які за змістом були навіть гіршими, ніж ті матчі, у яких ми втратили очки.


Сьогоднішню гру я б сильно не виділяв, поставив би її в добротний ряд. Не скажеш, що тут було багато поганого, але завжди добре робити якісь рейтинги, коли ти виграєш.

Не хочу, щоб мої слова перекручувалися в сторону «Дніпра-1», ні в якому разі. Дивився на суддівство, яке сьогодні було і думав собі… Я завжди боявся, щоб хтось мені сказав: «Та ви стали чемпіонами за рахунок суддівства».

Я просто цього не хотів, щоб так складалося. Я чесно не хотів би, щоб колись таке суддівство було на користь «Чорноморця», як було сьогодні на користь «Дніпра-1». Чесно вам зізнаюся. Це настільки великий осадок, що думаю - для чого це все, в принципі? Опускатися до такого…

Мені просто смішно це все спостерігати. Мені дуже шкода, що це відбувається в нашому футболі. Не знаю, з яких причин, не хочу щось говорити про це. Але просто ми бачимо те, що бачимо. Що це? Де футбол?

Уявіть, якби було 20 тисяч людей на стадіоні, по телевізору люди дивляться футбол… І таке відбувається. І це все проходить далі, ці судді навіть сміли казати футболістам такі репліки, які б не дуже хотілось чути.


Вони далі будуть судити - я буду здивований, якщо це побачу. Хочеться сказати це, бо на язиці воно, - сказав Григорчук.

Гниль на каждом шагу.