7 травня 2023 14:35

Руні: "МанСіті" рознесе "Реал" Це інший рівень"

Уейн Руні впевнений, що "Манчестер Сіті" впевнено обіграє "Реал" і вийде у фінал ЛЧ.


У вівторок, 9 травня, "Реал" прийме "Манчестер Сіті" у першому півфіналі Ліги чемпіонів.


"Манчестер Сіті" не просто обіграє "Реал Мадрид" у півфіналі Ліги чемпіонів - він рознесе їх.


Звісно, я можу помилятися. Немає команди, яка вміє спростовувати аргументи краще, ніж "Реал" Карло Анчелотті у Лізі чемпіонів. Але я просто думаю, що Ман Сіті настільки хороший, що знаходиться на іншому рівні.


З початку сезону я відчував, що цього сезону Пеп Гвардіола нарешті підкорить Європу з «Сіті». Неймовірний футбол, який його команда показує протягом останніх місяців, а також те, як вчасно вони вийшли на пік, лише зміцнювали це відчуття.

Рік тому "Реал" вибив "Сіті" з турніру на цій стадії, але зараз все інакше. «Сіті» найкраще в обороні. Це більш терпляча команда, яка в Лізі чемпіонів грає так, ніби здобула уроки зі свого попереднього європейського досвіду. Але головна зміна – це Ерлінг Холанд, звісно. Саме він зміщує баланс між цими командами.


Виліт «Сіті» від «Мадрида» минулого сезону був настільки ж неймовірним, як і драматичним. У матчі-відповіді на «Бернабеу» вони двічі пропустили в компенсований час, потім ще раз – в екстра-таймі. Так вони втратили перевагу у два м'ячі. Це викликало ще більше критики за їхню нездатність здобути перемогу в Європі при Пепі.


Я відчував, що це несправедливо. Жодної закономірності не було, цього разу Гвардіола не «перемудрив». На "Бернабеу" "Сіті" грав неймовірно, і Пеп правильно вибрав тактику. Команда просто провела божевільні п'ять хвилин, таке іноді трапляється. Однак із Холандом такої ситуації не було б.


Холанд не просто вирішив би все ще раніше, реалізувавши хоча б один із кількох моментів, які «Сіті» створив до того, як «Реал» забив, а й «Мадрид» не міг би грати так. В обох матчах були періоди, коли «Реал» відбирав м'яч у «Сіті», посилював тиск та забивав. Вони мали можливість це робити частково тому, що «Сіті» не мала реальної загрози в контратаках.


А в особі Холанда «Ман Сіті» отримав гравця, якого практично неможливо зупинити у контратаках», – написав колишній нападник «Манчестер Юнайтед» у колонці The Times.