30 квітня 2023 14:46

"Куртуа був просто глядачем": в Іспанії відреагували на повернення бельгійця після чотирьох м'ячів Луніна

Фото - ua.depositphotos.com


Український воротар Андрій Лунін отримав шанс зіграти в основі Реалу в матчі 31-го туру чемпіонату Іспанії з Жироною, в якому йому забили чотири голи. Цей поєдинок пропускав Тібо Куртуа, котрий мав проблеми зі здоров'ям.

У суботу, 29 квітня, головний тренер Реала Карло Анчелотті відправив Луніна в запас, а матч 32-го туру Ла Ліги з Альмерією відіграв бельгійський голкіпер. Зустріч завершилася упевненою перемогою мадридської команди з рахунком 4:2.

Іспанське видання Defensa Central позитивно оцінило гру Куртуа у цьому матчі, відзначивши малу загрозу, яку несла атака гостей.


«Куртуа повернувся до стартового складу та провів досить комфортний матч. Захист служив стіною, яку нападаючі Альмерії не змогли пробити на початку матчу, що дозволило Тібо залишати більшу частину своєї половини поля під час атак Реала».

Іспанські журналісти зазначають, що перший момент, у якому Куртуа довелося попрацювати, стався на 26-й хвилині матчу. Удар головою пройшов трохи лівіше за мадридські ворота. Бельгієць добре прочитав гру і пірнув у правий бік, щоб у разі чого відбити м'яч.

Після цього Куртуа був просто глядачем, поки його товариші по команді атакували і переводили м'яч з одного боку на інший. Альмерія, програючи 0:2, ожила і трохи наблизилася до воріт Реала. Куртуа, якому допомагав захист, майже не покидав ворота. Після помилки в обороні йому забили.

Друга половина зустрічі розпочалася у дусі першого тайму. Реал домінував, забив, але після чергової втрати на лівому фланзі Альмерія відправила м'яч у центр поля та Куртуа знову пропустив, цього разу ударом головою у верхній кут, з чим він нічого не зміг вдіяти.


«Альмерія намагалася, але була далекою від воріт Куртуа. Два пропущені м'ячі завадили зіграти на нуль, особливо з огляду на те, що на горизонті фінал Кубка Іспанії та півфінал ЛЧ. Водночас, це урок для Куртуа, щоб він продовжував показувати свій найкращий рівень. Спокійна гра просто ще одна».


24-річний Лунін зіграв у поточному сезоні 12 поєдинків та пропустив 13 м'ячів.

30-річний Куртуа провів цього сезону 40 матчів, у яких пропустив 37 голів.


На даний момент Реал посідає друге місце у турнірній таблиці Ла Ліги, набравши 68 очок у 32-х матчах.


У наступному турі чемпіонату Іспанії мадридська команда зіграє на виїзді з Реал Сосьєдад. Поєдинок відбудеться другого травня і розпочнеться о 23:00 за київським часом.