22 квітня 2023 08:45

Артета про 3:3 з "Саутгемптоном": "Арсенал" знову собі все ускладнив, але я полюбив гравців ще сильніше за їхню реакцію. Ми мали перемагати, моментів вистачало"

Мікель Артета переконаний, що «Арсенал» не втратив шансів на чемпіонство.

"Каноніри" зіграли внічию третій тур поспіль - з "Саутгемптоном" (3:3). У наступному матчі вони зустрінуться із «Манчестер Сіті».


«Очевидно, ми незадоволені результатом. Ми знову собі ускладнили, але помилки – частина гри. Однак за те, як ми відреагували, я полюбив своїх гравців сильніше, ніж будь-коли.


Це неймовірно. Ми почали відіграватися, але знову пропустили безглуздий гол, а зрештою взагалі мали перемагати. Ми створили достатньо моментів і тепер розчаровані тим, що їх не використовували.


В АПЛ не можна пропускати три голи. Інакше вигравати буде тяжко.


Ми поступалися в рахунку, але гравці сильніше, ніж будь-хто, бажали перемогти. У роздягальні видно їхній бойовий дух. Але, зрозуміло, ми маємо краще грати в обороні.

Ситуація у лізі не змінилася. Завдання стало складнішим, але нам просто треба робити прості речі якісніше, скоротити кількість помилок. Тоді ми перемагатимемо.


Гра із «Сіті» не буде як фінал, попереду ще 6 матчів. Головне – це зламати тенденцію, особливо якщо деякі гравці часом перебувають у сумнівах. У футболі бувають моменти, коли ти робиш помилки в не найкращий час, але потрібно долати це. Я не бачив, щоб хтось боявся брати на себе відповідальність. Навпаки, всі хочуть виявляти себе лише більше», – сказав головний тренер «Арсеналу» в ефірі Sky Sports.