13 квітня 2023 15:28
1

Ігор КОСТЮК: "Володіли перевагою і мали можливості забити "Руху" 3-4 м’ячі"

Головний тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк поділився враженнями від матчу з «Рухом» (0:0).


– Сьогодні зустрічалися лідери турнірної таблиці. Розкажіть, чи на цей матч потрібно було додатково налаштовувати хлопців, чи навпаки заспокоювати?


– Ми знаємо, що такі матчі лідерів проходять у напруженій боротьбі. Сьогодні ви бачили цю напругу на полі, ніхто не хотів поступатися. В принципі, на напруга, якої ми очікували, вона і була.


– Зважаючи на нічию, боротьба за чемпіонство триває. Якби був невдалий результат, чи можна було б говорити, що шансів мало?


– Боротьба завжди продовжується. Ми кожну гру граємо на перемогу, хочемо домінувати, перемагати і готувати гравців для подальшого їхнього шляху в футболі.


– Зважаючи на пізні заміни, можна було сказати, що ви задоволені діями команди?


– Ви бачили другий тайм. Ми високо пресингували команду суперника, володіли перевагою і мали можливості забити 3-4 м’ячі. Але реалізація підвела, там встигали прикривати і вибивали в підкатах. Але в другому таймі домінація була повна і якби забили гол, то гра була б простіша для нас.


– З боку здалося, що був жорсткий поєдинок, багато стиків та емоцій, лікарі виходили на поле. Це типово для подібних матчів?


– Я про це сказав, це напруга в матчі. Грають лідера чемпіонату, ніхто не хоче поступатися і в таким очних іграх проявляється, хто краще. Визначається, хто досвідченіший та сильніший, команди міряються силами.


– Після фінального свистка Горбач, здається, отримав червону картку. Це означає, що на матчі проти «Шахтаря» його не буде?


– Він отримав по ходу матчу четверту і жовту й в будь-якому випадку пропускав би гру. Аде ті емоції, які він проявив після матчу, – це не прикрашає його. Після бою кулаками ніхто не махає. Думаю, що буде розмова і застосуємо санкції до нього, бо він підводить команду.


– Ваші очікування від наступної гри.


– Будемо налаштовуватися. Це «Шахтар», також принциповий суперник, який з нами йде очко в очко. Будемо прагнути до перемоги.


– Наприкінці гри ви замінили Боля на атакуючого гравця. Чи дало це очікуване загострення в атаці?


– Боль попросив заміну, бо в нього була проблема з поясницею. Не дуже задоволений тим, як Слесар увійшов у гру. Ми перебудувалися грати в два нападники, але він не дав очікуваної швидкості на фланзі та загострення атак.

Здається, сьогодні Костюк програв ще один чемпіонат, який там вже заліком - четвертий?