12 квітня 2023 23:05

Клуби, які тренував Крістоф Галтьє заступились за фахівця в ситуації з расизмом

В екс-клубах Крістофа Гальтьє підтримали обвинуваченого в расизмі наставника ПСЖ, інформує Get French Football News.


Сьогодні стало відомо, що за часів роботи в "Ніцці" французький фахівець сказав спортивному директору, що в команді "не може бути так багато чорношкірих та мусульман". Через погрози вбивства Гальтьє та його сім'я перебувають під охороною.


Ролан Ромейєр, один із керівників "Сент-Етьєна" (перший клуб у тренерській кар'єрі Гальтьє), сказав Le Parisien:


"Що, вибачте? Гальтьє – расист? Це що за нісенітниця?"


Менеджер зазначив, що за вісім років роботи не чув від Крістофа жодного расистського зауваження.


Тренер дбав про те, щоб особливо спекотними днями під час Рамадану у футболістів не виникало проблем зі здоров'ям. Коли команда займалася в Евіан-ле-Бені, він запрошував імама, щоб той пояснив гравцям, що під час інтенсивних навантажень допускається робити перерву у пості.


Також Ромейєр повідомив, що жодного разу під час обговорення трансферів не порушувалося питання про релігію. Гальтьє турбували лише потенційні втрати гравців через Кубок Африки. Під час роботи в "Ліллі" в період Рамадану тренер забезпечував присутність медичної бригади, яка стежила за футболістами, які дотримуються посту.


При цьому Крістоф намагався домогтися того, щоб у команді було не надто багато гравців однієї національності – щоб уникнути утворення угруповання. При цьому жодної дискримінації – ні за кольором шкіри, ні за релігійними поглядами – він не допускав. У "Ніцці" Le Parisien повідомили, що Гальтьє іноді дозволяв мусульманам раніше йти з п'ятничних відеорозборів, щоб мали можливість вирушити на молитву.