12 квітня 2023 10:02

"Він свою самобутність втратив. У цьому є і наша вина": екс-тренер "Дніпра-1" оцінив українця з АПЛ

Головний тренер клубу Гірник-Спорт Сергій Дірявка, який раніше працював у тренерському штабі Денпра-1, висловив свою думку про хавбека Брентфорда Єгора Ярмолюка.


Сергій Дірявка розповів про свою роботу у Дніпрі-1 з Єгором Ярмолюком, який перейшов до Брентфорда.

«Ярмолюк – це актив Дніпра. В Англію він поїхав зовсім у юному віці – здебільшого через те, щоб в Україні інші клуби його не переманили. Що сказати – хлопець із величезним потенціалом. Я не бачив, щоб людина у 14 років працювала з командою майстрів і не випадала».

Фахівець також розповів про найсильніші ігрові якості таланту.

«Фізичні дані Ярмолюка просто феноменальні. У плані інтенсивності, ривків, середньої дистанційної швидкості він був у Дніпрі одним із найкращих. Ще одна гарна якість Ярмолюка – дриблінг. Один в один він може будь-кого обіграти».

Дірявка вважає, що Ярмолюк є прикладом для молодих гравців у контексті просування у кар'єрі.

«На жаль, ми так і не змогли далі розвинути його індивідуальність. Зарано почали адаптувати Єгора у дорослий футбол. І він свою самобутність якось втратив. У цьому є наша вина. Але Ярмолюк – це класний приклад для решти молодих хлопців», – сказав тренер в інтерв'ю FanDay.net.

Зазначимо, що 19-річний Ярмолюк перейшов із Дніпра-1 до Брентфорда на старті поточного сезону за 1,5 мільйона євро.

Футболіст за першу команду провів один матч у 1/16 Кубка ліги проти Джиллінгема (1:1, по пен. 5:6), вийшовши на заміну на 72-й хвилині.

Ігрову практику Ярмолюк поки що отримує у другій команді «джмелів».