10 квітня 2023 10:50

Руслан КОСТИШИН: "Якщо найближчим часом не виправлю ситуацію в "Аксу", то піду у відставку"

Головний тренер "Аксу" Руслан Костишин прокоментував матч 5-го туру казахстанської Прем'єр-ліги проти "Окжетпеса" (0:3) та заявив, що готовий піти у відставку, якщо йому найближчим часом не вдасться змінити ситуацію.


- У нашому виконанні можна сказати потворна гра. За таку гру відповідальність має нести головний тренер. Я від відповідальності не йду. У мене вже відбулася маленька розмова з директором клубу. Якщо найближчим часом я, як тренер, не виправлю ситуацію всередині, якщо не виправлю ситуацію, що не буде порядку на полі, значить настав час змінювати головного тренера. Я сам ініціюю відставку за обопільною згодою. Тому що це закон - за результат відповідає тренер. Тренер не повинен ховатися за спинами футболістів. Я несу відповідальність за це неподобство.


- Чому в команді немає єднання? Є гравці високого класу. Це з чим пов'язано? Із чим пов'язана відсутність у заявці Кости?


- Я, як тренер, на цього гравця не розраховую. Фейту Обілору було дано відпочинок, ми вирішили його сьогодні не задіювати. Був даний відпочинок йому у зв'язку з ситуацією, яка сталася вдома. Він наш провідний захисник, але він впав у такий меланхолійний стан, можна сказати.


Чому немає єднання? Це робота, в першу чергу, тренера і самих хлопців. Значить щось відбувається або якісь ревнощі чи заздрість між легіонерами, казахськими футболістами. Вони можуть зібратися на один матч, на три дні, але потім знову починають хандрити. Я не можу з цим впоратися. Я ж кажу, що якщо я не виправлю ситуацію за цей час, значить, немає хімії у головного тренера і команди, - цитує Костишина клубна пресслужба.


Нагадаємо, у січні 2023 року Руслан Костишин продовжив контракт з "Аксу".