5 квітня 2023 22:15
2

МОК обіцяє допомогти українцям, які захочуть змагатися на турнірах із росіянами

Фото - ua.depositphotos.com


Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відреагував на рішення Уряду заборонити українським спортсменам виступати на змаганнях, на які допустять росіян та білорусів.


"У разі реалізації таке рішення суперечитиме позиціям низки українських спортсменів та інших членів української олімпійської спільноти.

Нещодавно Федерація тенісу України заявила: "Цим зверненням ми висловлюємо спільну позицію щодо можливого рішення НОК щодо повного бойкоту гравцями всіх міжнародних турнірів, де виступають росіяни чи білоруси.

Таке рішення призведе до знищення українського тенісу, тому що гравці з цих країн беруть участь майже у всіх змаганнях і стане санкцією не проти росіян, а українців.

Якщо росіянам та білорусам дозволять змагатися, то з ними треба грати та перемагати, а не уникати битви".

МОК завжди дотримувався і дотримуватиметься своєї політики щодо захисту спортсменів.

Тому, якщо це буде реалізовано, спортсмени, які захочуть брати участь у змаганнях та позбудуться підтримки своїх національних спортивних федерацій та НОК через втручання держави, можуть розраховувати на пряму підтримку Фонду солідарності олімпійського руху для олімпійської спільноти України та програми підтримки спортсменів МОК", - йдеться у заяві.
МОК=ОПЗЖ
МОК іде нахуй слідом за руzzкім вісковим кораблем... І Васю Ломаченка з пдібними посіпаками з собою хай забере.