2 квітня 2023 22:45

Роман ГРИГОРЧУК: "Побачив ознаки прогресивного футболу "Чорноморця"

Наставник «Чорноморця» Роман Григорчук після нічиєї 2:2 з «Шахтарем» задоволений тим футболом, який зуміла показати одеська команда у матчі УПЛ.


– Завдяки чому команді вдалося сьогодні витримати удар і здобути результат?


– Сталося так, що ми пропустили на першій хвилині, але далі почали грати так, як хотіли від самого початку. Добре, що нас це не засмутило, а команда дуже чітко робила те, про що ми домовлялися і над чим працювали. І я скажу, що сьогоднішня гра, як з боку суперника, так і з нашого боку, містила в собі дуже й дуже серйозні футбольні складові. Ми цим дуже задоволені, бо дійсно були ознаки справжнього прогресивного футболу, у який хочемо грати. Так, були помилки, не було цілісної картини, але я би цю гру назвав нашим здобутком на даний момент.


– Чи правильно сказати, що «Чорноморець» добре скористався простором, який давав «Шахтар»? І наскільки змінилася ваша команда порівняно з першим колом чемпіонату?


– Щодо першого запитання, то одна зі складових, про які я казав, і вона дуже важлива, – ми не користуємося тим, що дає суперник, а здобуваємо це певними діями. Ми самі здобуваємо собі простір, можливості – і це результат і фізичної, і тактичної роботи. Саме це є однією зі складових, що відноситься до дуже серйозного футболу. Щодо другого запитання, то команда в нас дуже змінилася – прийшов цілий ряд футболістів, які досить швидко інтегруються в нашу гру. У той же час група людей, що в нас були, стали краще розуміти один одного і той стиль, у якому ми хочемо грати. І тому можу сказати, що ми зараз діємо значно якісніше, ніж це було в першій частині сезону.


– Чи можна сказати, що сьогоднішня гра стала найкращою в сезоні для «Чорноморця» з тактичної точки зору?


– Ні, я не можу сказати, що ця гра найкраща саме в таких глибоких тактичних і стратегічних речах. Якщо проаналізувати всі наші ігри, то я б сказав, що в тактичному плані найкращою нашою грою був матч із «Металістом», яким би дивним це вам не здалося. Мені дуже сподобалася та гра в тактичному розумінні. Там було дуже багато моментів, які ми можемо занести в актив і сказати, що ми змогли це зробити. А загалом, у кожній грі ми були різними, але різними в гарному сенсі, в правильному – були і тактично гнучкими хлопці, і в функціональному аспекті є рівень певний, що ми тримаємо.