12 березня 2023 23:46

Азар про відхід зі збірної: "Я все вирішив задовго до ЧС. Не можу уявити, як, майже не граючи в "Реалі", граю за Бельгію, коли є молоді гравці"

Еден Азар вирішив піти зі збірної Бельгії ще до чемпіонату світу.


Після чемпіонату світу у Катарі, на якому бельгійці не змогли вийти із групи, Азар оголосив про завершення міжнародної кар'єри.


«Я вважаю, що це було потрібно. Я вже знав, що піду після чемпіонату світу. Мені трохи сумно через те, як він пройшов.

[Після оголошення про звільнення з збірної] я відчув, що людям було сумно. Тоді я був у Нью-Йорку з сім'єю. Я мало не розплакався, найбільше через реакцію партнерів по команді – це зігріло моє серце.


Сім'я вже знала [про це рішення]. Їм було сумно, вони відреагували майже так само, як уболівальники. Але потім вони будуть щасливими – тепер я зможу проводити більше часу з ними.


Після останньої гри я сказав деяким товаришам по команді, тим, з ким я був там кілька років, що я йду. Я очікував, що вони скажуть: "Так, ти майже не граєш". Але ні, вони були здивовані. Чемпіонат світу не був вирішальним – я вже ухвалив рішення раніше. Просто настав час зупинитися.


Я почав думати про це після Євро. Тоді я багато працював, отримав травму і не зміг зіграти проти Італії. Це стало для мене ударом.


У Мадриді я [граю] з Тоні Кроосом, який два роки тому пішов зі збірної Німеччини, і він сказав мені, що коли інші гравці їдуть до збірних, він може проводити час зі своїми дітьми.


А потім пішов тренер (Роберто Мартінес - Sports.ru), з яким у нас були дуже добрі стосунки.


Ми маємо молодих гравців. Я не міг уявити, як майже не граю в «Реалі», а потім приїжджаю до збірної і граю, коли молодь теж заслуговує на гру. Думаю, у нас є дуже добрі гравці. Вони покажуть свій талант упродовж наступних кількох місяців», – сказав колишній капітан збірної Бельгії.