2 березня 2023 09:09

Блогер: "Питання заміни Буяльському в майбутньому досі вісить у повітрі. Булеца поки не схожий не відповідь"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився аналізом гри півзахисника Сергія Булеци, який виступає на правах оренди із "Динамо" в "Зорі":


Сергій Булеца: ключові передачі

Тепер почнемо розглядати відмінності між Сергієм та Буяльським безпосередньо у пасовій грі, яких не бачить лисий пройдисвіт.

Вже була інфографіка Віталія і можете порівняти:
⁃ 41% ключових передач Буяльський віддав у штрафному майданчику (33 штуки) проти 24% в Булеци (10 штук)
⁃ ще 30% з зони 14 (півколо і трохи далі) проти 32% Булеци
Це власне і є різниця між гравцями: один приймає передачі у штрафному та конвертує ці прийоми в моменти для партнерів, а інший в основному сам віддає до штрафного.
Це не означає, що Сергій Булеца поганий гравець! Ні! Просто в нього інша природа. Варто дати йому змогу демонструвати сильні якості там, де в нього це виходить найкраще.

Що цікавить нас найбільше: безпосередньо у позиційній атаці Сергій виконав 28 ключових (3 асисти) на 2.9 хА. З них у штрафному майданчику лише 7 або 25%. Подивимося на Буяльского? Давайте: 27 у штрафному майданчику або 47% від обсягу в позиційній атаці. Тому Буя - це Буя, а Буля - це Буля. Вони різні, та можуть бути корисні на полі одночасно.
Тож питання заміни Віталія в майбутньому досі вісить у повітрі. Булеца поки не схожий не відповідь.
Одна з причин безпліддя позиційного нападу більшості команд УПЛ - повне нерозуміння атакувальними гравцями механіки дій в обмеженому просторі. Сергій не демонструє такого знання теж. Точніше не в тих обсягах: бувають епізоди, але неможливо говорити про тренд, як у Буяльського.

Не позначав ключові зі стандартів, бо певно усім відомо, що це одна з його чеснот. Загалом ще 24 штуки на 1.9 хА за два сезони:
⁃ 0 з прямих штрафних
⁃ 5 з непрямих штрафних на 0.5 хА
⁃ 14 після кутових на 1.0 хА (3 асисти)
⁃ 5 після аутів на 0.4 хА (1 асист)