27 лютого 2023 16:46

"Ваня - чудовий хлопець, але...". Вацко розповів, чи може Ордець повернутися до збірної України

Фото - ua.depositphotos.com


Коментатор Віктор Вацко в ефірі своєї авторської програми «Вацко on air» висловився про перспективи повернення захисника «Бохума» Івана Ордеця до збірної України.


– Насправді, це доволі таке делікатне запитання, але в нас зараз біле і чорне дуже яскраво виражається, сірого немає. Дивіться, Ваня Ордець – чудовий хлопець, про це говорять всі, хто з ним близько спілкувався. Але в оркостан він поїхав у 2019-му році, наприкінці 2021-го, наскільки я пригадую, він перепідписав контракт з «Динамо» Москва.


Те, що він переїхав у Німеччину після початку повномасштабного вторгнення, коли орки зрівнювали зі землею його рідну Волноваху, – це вчинок, але мінімальний. Я не бачив його позиції, я не бачив його підтримки України, я не чув про його участь в благодійних акціях про допомогу армії, цивільним, які постраждали у війні, в яких брали участь наші футболісти. Я не чув, щоб він розірвав на**р контракт з клубом зі столиці країни-агресора.


Це не означає, що цього не було. Я так акуратно кажу, що я не чув, а в принципі чую я багато. А от що я чув, так це те, що у збірній України Івану Ордецю місця на даний момент немає. Хоча так, досвідчений центральний захисник, який є стабільним, регулярним гравцем команди Бундесліги, топового європейського чемпіонату, в нормальній ситуації зобов’язаний був би такий футболіст стати опцією для національної збірної України.


Але, на жаль, на величезний жаль, ситуація ненормальна. Іван десь в собі також повинен пошукати причини цього. Я маю на увазі причини його відсутності в національній збірній України.