26 лютого 2023 13:22

"Зроблю все, щоб потрапити на Євро-2023": захисник "Кортрейка" Сич щиро розповів про поновлення після травми

21-річний захисник молодіжної збірної України Олексій Сич перейшов із львівського Руху до бельгійського Кортрейка на правах оренди у вересні минулого року і провів у поточному сезоні 15 матчів, у яких забив один гол і зробив дві результативні передачі.


15 січня в матчі чемпіонату Бельгії проти Гента Олексій отримав пошкодження медіального зв'язку коліна, від якого зараз продовжує відновлюватися

Сич розповів в ексклюзивному інтерв'ю сайту FanDay.net про процес відновлення після пошкодження, очікування від молодіжного Євро-2023, а також поділився думкою про загальний рівень чемпіонату Бельгії та успіхи юнацької команди Руху в єврокубках.


«Через місяць повернуся до загальної групи Кортрейка»

– Як відбувається відновлення після травми?


– Відновлення відбувається добре, за планом. Найближчий тиждень чи два ще займатимуся в залі, а потім мені потрібні ще два тижні самостійної роботи на полі. Думаю, десь за місяць повернуся до спільної групи.


– Травма не завадить вашій участі у молодіжному Євро-2023?


– До літа все має бути добре. Намагатимусь зробити все для того, щоб потрапити на Євро.


– У ваших суперниках – Іспанія, Хорватія та господар турніру Румунія. Як ви оцінюєте шанси молодіжної збірної України на Євро-2023?


– У нас хороша бойова команда з поставленою грою. Намагатимемося показувати кращий футбол і сподіваємося на позитивні результати.


– Як ставитеся до призначення головного тренера молодіжної збірної України Руслана Ротаня до ФК Олександрія?


– Він давно цього хотів. Це для нього дуже великий крок у тренерській кар'єрі. Дуже радий за Руслана Петровича. Думаю, призначення до Олександрії – це новий виклик для нього.


– Якщо Ротаня призначать виконувачем обов'язків головного тренера національної збірної України, чи не вплине це на підготовку молоді до Євро-2023?


– Молодіжка гратиме у березні товариські матчі. Звичайно, Ротаня не вистачатиме. Але сподіваюся, що на Євро він таки буде з нами.

«У Бельгії грати складніше, ніж в Україні: тут набагато вища швидкість»


– Як вам рівень чемпіонату Бельгії, порівняно з українською Прем'єр-Лігою?


– У Бельгії грати складніше. Тут на порядок сильніша команда. У Бельгії немає великої різниці за рівнем суперників. Коли граєш на домашньому стадіоні, то можеш обіграти будь-кого. Швидкості теж сильно відрізняються – у Бельгії футбол набагато інтенсивніший.

– Важко було адаптуватися до вищого рівня та швидкостей?

– Перший місяць адаптувався. Потрібно було зрозуміти, як грає команда. Спочатку було трохи складно. Але намагався рухатися до цього рівня, і вже за місяць усе було гаразд.

– Як вважаєте, чому нападнику національної збірної України та Брюгге Роману Яремчуку не вдається заграти у чемпіонаті Бельгії так, як це йому вдавалося у Генті?


– Мені важко сказати. Може, щось із тренером не складається. Це треба спитати у Романа. Я проти нього ще не грав.

«Нехай Мілан боїться хлопців з Руху»

– Як вам команда Руху (U-19), яка пройшла Інтер у плей-офф Юнацької ліги УЄФА? Чи є шанси вибити ще й Мілан у наступній стадії?


– Дивився матч з Інтером. Я всіх цих хлопців знаю ще з дитинства – грали, тренувалися разом. Вони можуть вибити будь-кого. Нехай Мілан їх боїться!

– Хтось із юнаків Руху може потрапити до чемпіонату Бельгії найближчим часом?


– Звичайно. На цих хлопців зараз дивиться вся Європа. Що далі вони пройдуть і чим краще покажуть свої здібності, то більше шансів буде перейти до європейського клубу. Не лише до Бельгії, а й до одного з топ-чемпіонатів.


– Ваша оренда з Руху до Кортрейку розрахована до кінця поточного сезону. Чи буде вона продовжена?

– Поки що я травмований. На даний момент не знаю, як далі розвиватиметься ситуація. Думаю, це питання розглядатиметься в кінці сезону, а зараз говорити саме поки що зарано.