20 лютого 2023 14:25

Рафаель Бенітес: "Реал" виграв Лігу чемпіонів у 2016 році з командою, яку створив я"

Колишній головний тренер «Реала» Рафаель Бенітес заявив, що мав серйозний вплив на перемогу мадридців у Лізі чемпіонів сезону 2015/16.


– Я та мої асистенти досі вважаємо, що нам не дали перемагати. Коли ми йшли, то у команді все було добре у Лізі чемпіонів, а виліт з Кубка Іспанії був адміністративною помилкою (за залученість у матчі дискваліфікованого гравця – прим.). У Ла Лізі ж лише на 2 очки відставали від «Барселони» і мали гру в запасі.


Іншими словами, «Реал» у 2016 році виграв ЛЧ з командою, яку створив я. Нам не вистачало центрального нападника, але ми його не підписали. Мій етап в «Реалі» видався набагато кращим, ніж багато хто думає, хоча вважати його незадовільним – цілком логічно.


– Яку користь «Реал» мав з вашої роботи?


– Трансфери Каземіро, Ковачича та Васкеса мали позитивний ефект. Повторюся, що ми хотіли ще форварда. Коли Бензема не був доступним, то у нас більше нікого не було.


Ми робили все правильно. Все було не так погано, але наближалися вибори, тому права на помилку не було. Ба більше, Касільяс та Рамос хотіли піти, а Роналду був незадоволений. Це проблеми з минулого, які ми взяли на себе, – додав Бенітес.