26 грудня 2023 08:27

Сергій Сидорчук наздогнав Олега Блохіна, а Віталій Буяльський – Леоніда Буряка

Починаючи від 1965 року, коли відбувся стартовий матч українських клубів у єврокубках, у складі наших команд у різних міжнародних євротурнірах брало участь вже 1329 гравців.


Очолює список гвардійців українських клубів Олександр Шовковський з «Динамо» – 143 гри. Серед діючих гравців до списку гвардійців українських клубів входять Денис Гармаш, Сергій Сидорчук та Віталій Буяльський (усі – «Динамо»), а також Тарас Степаненко («Шахтар»). При цьому Сидорчук за кількістю ігор зрівнявся з легендарним Олегом Блохіним – по 79 матчів.

Голи українських клубів у єврокубках забивали 430 футболістів, а очолює список бомбардирів Луіс Адріано («Шахтар»). Із діючих голеадорів виділимо динамівця Віталія Буяльського, який у ході єврокубкового сезону наздогнав Леоніда Буряка та Євгена Селезньова, – по 14 влучних ударів. У ході поточного євросезону брало участь 5 представників України, але до наступних етапів плей-офф, які відбудуться у лютому, вийшли «Шахтар» – у Лігу Європи та «Дніпро-1» – в Лігу конференцій.