23 грудня 2022 21:49

Сунес про жест Мартінеса з рукавичкою у паху: "Виглядав як вульгарний клоун. Невже хтось вважає це смішним? Зганьбив себе і країну"

Грем Сунес прокоментував жест воротаря збірної Аргентини на нагородженні після фіналу ЧС-2022.


Футболіст «Астон Вілли» отримав приз найкращому голкіперу турніру у Катарі. Нагороду, виконану у вигляді рукавички, він приклав до паху та потряс їй. Потім Мартінес пояснив жест: «Зробив це, бо французи мене освистували. Така зарозумілість зі мною не працює».


«Більшість обговорень після фіналу чемпіонату світу була присвячена поведінці воротаря збірної Аргентини Еміліано Мартінеса під час серії пенальті.


Я можу прийняти ці витівки, але до певного моменту. Більше уваги варто приділити непристойному жесту, який він показав після отримання нагороди воротареві турніру.


Невже деякі люди справді знаходять такі речі смішними? Мартінес зганьбився сам і зганьбив свою країну. Він виглядав як вульгарний клоун. Якщо це те, чим він хоче запам'ятатись, то нехай допоможе нам усім бог.


Мені він подобається як воротар, він грав за Аргентину та «Астон Віллу». Але якщо він вважає, що його вчинок є доречним, у це неможливо повірити. Не можу зрозуміти, чому він вирішив зробити це на очах усього світу. Він знаходився на сцені з різними високопосадовцями та еміром Катару.


Яку повагу він виявляє до господарів турніру? Навіть до себе? Можливо, йому байдуже. А даремно. Будемо він не буде так пишатися собою. На жаль, цей образ наразі є частиною історії фіналу.


І який це був фінал, між іншим. Найкращий у моєму житті? Так. Мартінес зіграв величезну роль, не тільки в серії пенальті, але й завдяки сейву на останній хвилині додаткового часу», – написав колишній гравець та тренер «Ліверпуля» у своїй колонці.