14 травня 2024 11:02

"Бражко сильніший за Степаненка". Колишній захисник "Динамо" високо оцінив рівень опорника киян

Захисник Зорі Роман Вантух оцінив гру з Вересом у рамках 28-го тур УПЛ, розповів про завдання команди на сезон та поділився думкою про колишніх та нинішніх партнерів по команді.


– У Зорі незадоволені підсумковим результатом у грі з Вересом?


– Звичайно. Ми мали достатньо моментів, щоб виграти у цій зустрічі. Плюс я зрізав м’яч у власні ворота. На жаль, у тому епізоді я погано зіграв.


– Це твій перший автогол у кар’єрі?

– Так.

– Бачив емоції капітана Зорі Богдана Бутка після фінального свистка, і він казав: “Як ми могли не виграти”…

– Ці емоції зрозумілі. Ми мали багато шансів, щоб забити другий гол і закривати цю зустріч. Прикро, дуже. Ми завжди граємо на перемогу. У другому таймі лише Герреро міг забивати двічі, Денис Антюх мав шанс. Останнього пасу нам не вистачало.

– Гра першого кола завершилася внічию 2:2. Щось ви не можете обіграти Верес?

– У грі першого кола я не грав, але пам’ятаю ту зустріч, тоді гравці Вереса забили другий м’яч на останній секунді гри. Верес – гарна команда, із підвищеною мотивацією хлопці вийшли на футбольне поле. Наш суперник любить атакувати, загрожувати воротам. Якщо не брати двох наших грандів, то решта суперників приблизно рівні.

– Другий тайм пройшов за взаємних атак.

– Обидві команди хотіли виграти. Ми були ближчими до перемоги.

– Відсутність Арсенія Батагова далася взнаки на грі Зорі при обороні?


– 100% далося взнаки – Арсеній наш ключовий гравець у захисті. Він починає більшість наших атак, додає нам впевненості під час контролю м’яча. Його пошкодження не дуже серйозне, думаю, що він скоро повернеться до ладу.

– У грі з Вересом відзначився Олександр Яцик. Він додає?

– У нього завжди багато моментів. Я часто розмовляю із Сашком, він хотів забити, а одразу після забитого м’яча привітав його. Яцик – молодець.

– Ти грав торік із Володею Бражком у складі Зорі. Нині Бражко грає у Динамо. Яцик також належить київському Динамо. Часто аналітики порівнюють Бражка та Яцика. Що ти скажеш щодо цього порівняння?

– Я чув про це. Їх не можна порівнювати, це різнопланові футболісти. Бражко – футболіст опорної зони. Він руйнівник, Вова з м’ячем добре працює, він загрожує воротам суперника, вміло грає під час оборони. Вважаю, що Бражко сильніший за Степаненка, наприклад. А Яцик любить взяти м’яч, протягнути його до чужого штрафного майданчика, вириватися в зони. За грою Саша схожий, профайлом, на Шапаренка.

– Які завдання ви ставите перед собою на два останні матчі цього сезону?

– Ми націлилися на 7-е місце. Поки що ми відстаємо на три очки від черкаського клубу ЛНЗ. Ми хочемо піднятися якомога вище в турнірній таблиці. Усі бачать, що перше коло наша команда провалила. Зоря – це бренд в українському футболі. Ми завжди вважалися клубом номер три. Не можемо ми опускатися так низько.

– Кого з аутсайдерів ти можеш відзначити зі знаком плюс?

– Нам дуже багато проблем доставила Оболонь. Пивовари мені дуже сподобалися, вони змусили Зорю підлаштуватися під їхній футбол, який вони люблять.