2 грудня 2022 14:18
2

Новина про арешт Павелка облетіла весь світ: корупція у вищих лавах УАФ може стати загрозою для прийняття Україною ЧС-2030

Новина про арешт президента Української асоціації футболу Андрія Павелка у справі нецільового використання коштів облетіла весь світ. Про корупцію в УАФ та арешт Павелка повідомив японський підрозділ авторитетної міжнародної новинної агенції AFP, який поспілкувався з адвокатом підозрюваного Денисом Бугаєм.



Андрія Павелка, який з 2015 року очолює футбольну асоціацію, офіційно звинувачують у закупівлі обладнання та сировини у компаній із США, Великобританії, Німеччини, Данії за умисно завищеними цінами через офшорну компанію-посередника “S.D.T.FZE”, зареєстровану в ОАЕ. Сума збитків, завдана Павелком і його підлеглими, за версією слідства, становить близько 26,5 млн. грн.

Також про корупцію в УАФ пише британське The Guardian, додаючи про арешт генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького по цій же справі.
Заявка на проведення ЧС-2030 це дешевий популізм від фуфелка і компанії. Якщо комусь це було не зрозуміло, то я сміюся. А от як це вплине на ставлення до нас збоку ФІФА і УЕФА це важливо. І я думаю, це дуже позитивний момент. Дуже не хочеться цитувати братів Вайнерів, але тут вже дуже по темі. "А ты им передай что правопорядок в стране определяется не наличием воров, а умением властей их обезвреживать".
Проблема не в наявності корупції, вона є у КОЖНІЙ країні, проблема у відсутності боротьби з нею.
Та пофіг на той ЧС -2030 ... Нам його і так ніхто не давби , зважаючи на війну в Україні та наслідки розрухи та ризиків нездетонованих боєприпасів після( дай Бог скорше!!!0 закінчення війни..нам гроші потрібно буде витрачати на інші потреби ніж на проведення цього форуму Зважаючи на те , що при умові все ж так ми виграли б цей тендер на проведення ЧС, при умові що ми будемо однією з трьох країн - господарів турніру, нам максимум що світило б - це прийняття 4-6 матчів ...А ось посадити цього пройдисвіта Павелка з його махінаціями то це справа честі для нашої нової країни!!!