20 листопада 2022 11:45

"Створити додану вартість": Каштру згадав "Шахтар" та розповів про філософію клубу

Головний тренер бразильського Ботафого Луїш Каштру, який в Україні відоміший по роботі з донецьким Шахтарем, поділився думкою про філософії клубів, з якими нещодавно працював.


Колишній наставник Шахтаря Каштру сказав, що у донецькій команді філософія полягала у купівлі молодих гравців, а потім успішному продажу.


«Говорили про гармонію, терпіння та проект. Це три важливі слова у цьому процесі. Ми повинні розуміти, у яких проектах ми беремо участь.


У Шахтарі я зрозумів, що філософія полягає в тому, щоб наймати молодих гравців, щоб їх розвивати, а потім виводити до Ліги чемпіонів, щоб створити додану вартість».


Також Каштру заявив, що в Аль-Духаїлі від нього вимагали перемоги у турнірах.


«В Аль-Духаїлі значення мали титули. Тепер, у Ботафого, власники шукають негайного доходу, але з ідеєю показати додану вартість від роботи з вихованцями.


Як я вже сказав, головний тренер повинен відповідати проекту та намагатися працювати в гармонії», - наводить слова Каштру O Jogo.

Нагадаємо, що Каштру тренував Шахтар із 2009 по 2021 рік. У сезоні 19/20 став чемпіоном України. Також португалець виводив донецький клуб до півфіналу Ліги Європи.


Зазначимо, що Ботафого фінішував на 11 місці за підсумками розіграшу бразильської Серії А-2022.