19 листопада 2022 10:35
1

"Відчуваю себе катарцем, геєм та мігрантом". Президент ФІФА виступив на захист ЧС у Катарі

Президент ФІФА Джанні Інфантіно на прес-конференції перед матчем відкриття чемпіонату світу 2022 року у Катарі виступив на захист проведення турніру в країні.


«Сьогодні я відчуваю сильні емоції. Сьогодні я почуваюся катарцем, арабом, африканцем, геєм, інвалідом, трудящим-мігрантом.


Нелегко сприймати критику рішення про проведення чемпіонату світу в Катарі, яке було ухвалено 12 років тому. Але Катар готовий, це буде найкращий мундіаль за всю історію.


Я європеєць. За те, що ми робили протягом трьох тисяч років у всьому світі, ми повинні вибачатися протягом наступних трьох тисяч років, а не давати моральних уроків.

Мені не потрібно захищати чемпіонат світу у Катарі, вони можуть захистити себе самі. Я захищаю футбол», — наводить слова Інфантіно з прес-конференції журналіст ВВС Шамун Хавез у своєму «Твіттері».

Чемпіонат світу з футболу вперше пройде у країні Близького Сходу. Проведення турніру в Катарі зазнало масової критики у зв'язку з порушенням прав людини, низькою оплатою праці робітників-мігрантів та організацією мундіалю.

Ти не європеєць і не гей, ти просто підорас!