7 листопада 2022 19:52

Юрій ВІРТ: "Матч з "Шахтарем"? Гратимемо проти мільйонерів"

"Верес" здобув традиційну перемогу в гостях, здолавши опір "Металіста 1925" (4:1). 16 з 17 очок рівняни набрали поза рідними стінами. За цим показником їм немає рівних в нинішньому сезоні.


- Матч з "Металістом 1925" - найкращий за якістю гри та результатом? - перше запитання головному тренеру "Вереса" Юрію Вірту.

- Лише за результатом. За якістю були й набагато кращі зустрічі - приміром, з "Чорноморцем" або "Кривбасом", в яких ми хоча й забили по голу, однак продемонстрували дуже змістовну гру.


- Ви сказали, що з харків'янами була агресія, якої не вистачало у попередніх матчах, була й реалізація. В обороні, здається, також був порядок.

- За виключенням, можливо, останніх хвилин - команда вела 3:0, хлопці десь розслабилися й дозволили супернику провести гол престижу. А ось атака, дійсно, показала себе з найкращого боку, діяла агресивно. Як наслідок - уперше в сезоні відзначилися чотири рази.


- Деякі виконавці повернулися до основи - Мірошник, Лебеденко, Шестаков...

- Це і ротація, і хлопці своєю працею довели, що заслуговують на місце в старті. Рома Мірошник віддавався на тренуваннях на всі 100 відсотків, довів, що готовий грати з перших хвилин. Сашко Лебеденко після народження дитини опинився серед запасних, десь втратив тонус, емоцій не вистачало. Але своїм ставленням до роботи зумів переконати нас у тому, що вартий місця серед 11-ти найкращих. Гайдучику дали змогу відпочити - замість нього з'явився Мишко Шестаков.

Загалом, відзначу, що до всіх хлопців - незалежно від того, в основі вони виходять чи на заміну - в мене немає претензій. Всі старанно працюють, байдужих у "Вересі" ніколи не буде.


- Після такої гри легко готувати команду на "Шахтар"?

- У нас обмаль часу на підготовку: сьогодні, завтра - і потім бій. Тож перемога над "Металістом 1925", яскрава й розгромна, упевнений, лише додасть команді сил і впевненості. У гарному настрої легше готуватися до будь-якої зустрічі.


- Ще одне ваше висловлювання на зустрічі журналістами: "Не страшно, якщо ми програємо "Шахтарю", але якщо відберемо очки - це буде справжній успіх". Не боїтеся, що після таких щаяв гравці зможуть вийти і зіграти впівсили. Мовляв, нічого ж страшного не трапиться...

- Це точно не про нашу команду. Хлопці вийдуть на поле й віддадуть усі сили. Тим більше, що в таких матчах, як з "Шахтарем", можна заробити додаткові бали, звернути на себе увагу більш заможніх клубів.


- Для вас, колишнього "гірника", майбутній матч має особливе значення чи це така ж звичайна зустріч, як, приміром, з "Інгульцем" або "Колосом"?

- Узагалі немає жодного значення. За перемогу над донецьким клубом нараховують три очки, як, власне, і в інших матчах. Хоча не стану приховувати, з "Шахтарем" грати приємно та престижно, оскільки це - найкраща команда країни, в якій зібрані талановиті виконавці. За Мудрика, Трубіна, Матвієнка вже зараз пропонують 50, 30, 20 мільйонів євро... Ну, нічого, будемо грати проти мільйонерів, спробуємо відібрати в них очки.

- "Верес" - лідер за гостьовими очками в УПЛ. Чим пояснюєте той факт, що на виїзді команда грає майже бездоганно?

- Складне запитання. Вдома провели три матчі, у двох поступилися. У гостях - вісім ігор і 16 очок. Хоча зараз поняття "визні матчі", мабуть, втратило свій сенс, оскільки чимало команд грають поза рідними стінами.

Коли ми так само результативно гратимемо вдома, як у гостях, я точно буду задоволений виступами. Тож нам є до чого прагнути, є над чим працювати.


- Наразі команда посідає п'яте місце. Завдання на сезон коригувалося?

- Жодних коригувань. Нам до снаги бути в десятці найкращих. Звичайно, ми хочемо перемагати в кожному матчі, але не будемо забувати про те, що позаду - лише третина турнірного шляху. Попереду - чимало складних екзаменів. Весна покаже, хто на що заслуговує.