19 жовтня 2022 10:02

Голи Безуса не врятували від відставки: "Омонія" звільнила головного тренера після поразки у незвичайному матчі

Домашня поразка Омонії від Неа Саламіни (0:1) у матчі чемпіонату Кіпру стала приводом для відставки головного тренера команди Ніла Леннона.


Керівництво Омонії ухвалило рішення про розлучення з північноірландським фахівцем, про це повідомляє офіційний сайт клубу. Приводом для припинення співпраці стали негативні результати команди на старті сезону.

Поразка від Неа Саламіна (0:1) переповнила чашу терпіння босів клубу. Незвичайний поєдинок було перервано на 66-й хвилині при рахунку 0:1 через сильний дощ. Суперники догравали матч наступного дня.

У семи поєдинках чемпіонату Кіпру команда Романа Безуса зазнала чотирьох поразок і опинилася на сьомому місці турнірної таблиці. Крім того, Омонія програла усі чотири матчі Ліги Європи. Контракт Леннона діяв до літа 2024 року, але керівництво клубу ухвалило рішення про дострокове розірвання.

Північноірландський тренер очолив Омонію у березні цього року. Під його керівництвом команда виборола Кубок Кіпру і зуміла кваліфікуватися в груповий етап Ліги Європи.

Ніл Леннон - колишній капітан Селтіка та збірної Північної Ірландії. Як тренер «кельтів» він тричі приводив команду до золотих медалей.

Український півзахисник Роман Безус поповнив склад Омонії у серпні цього року. Цього сезону він зіграв 9 матчів у всіх турнірах, забив два голи та віддав один асист.