7 вересня 2022 18:24

Андрій ПЯТОВ: "Тимощук відвернувся від власної країни, доки його батьки ховалися від ракет"

Воротар «Шахтаря» Андрій П'ятов розповів про своє ставлення до росіян.

– Донедавна росіяни називали вас братами.


- Колись був СРСР, одна велика країна, що розвалилася, бо кожен за щось боровся і дивився на свої інтереси. Зараз між українськими та росіянами стоїть стіна. Тепер для українців неможливо називати їх братами. Ми не маємо від них підтримки. Знаю, що там також такі ж люди, як і в Україні, але ними маніпулюють.

На жаль, ті, що там залишилися, підтримують «спецоперацію», яка вбиває людей. Наше життя зараз виглядатиме як в Ізраїлі, в стані постійної війни, але ми житимемо і розвиватимемося. Знаємо, що ще довго житимемо в небезпеці. В Україні до цього звикли.


З більшістю родичів чи друзів, які у Росії, ми розірвали зв'язок. Спочатку ми ще намагалися донести щось, спілкуватися, але немає сенсу. Їхнє ставлення нас ображає. Вони вірять у пропаганду та кажуть нам, що ми щось вигадуємо, а люди гинуть на наших очах. У них у Росії є свій телевізор, який каже їм, що думати. Вони поводяться як зомбі, вони розмиті, загіпнотизовані.

Ми з Тимощуком добре знаємо одне одного, але ставлюся до нього дуже негативно. Ймовірно, вірить у пропаганду. Він відвернувся від своєї країни, доки його батьки ховалися від ракет. Він зробив вибір, він має нести цей хрест, але йому закрито шлях до України. У такій ситуації слід бути чітким. Якщо ви відвертаєтеся від друзів і родичів, тому що маєте комфортне місце, чи справедлива така поведінка? Ви можете бути легендою, але перш за все ви маєте залишатися людиною, – сказав П'ятов.