16 липня 2022 08:13

Максим Шацьких – головний тренер "Пахтакора"

Досягнуто домовленості з Максимом Шацьких про роботу в якості головного тренера основного складу «Пахтакора», повідомляє офіційна сторінка узбекистанського клубу на Facebook.

Шацьких, який починав займатися футболом у школі «Пахтакора», під час своєї професійної кар'єри завоював любов мільйонів уболівальників відмінними та результативними іграми у збірній Узбекистану та київському клубі «Динамо». Потім Шацьких розпочав у цьому клубі свою тренерську кар'єру. Після команд академії працював у тренерському штабі основної команди. Пізніше він працював у російському клубі «Ротор», з червня місяця почав працювати спортивним директором «Пахтакора».

Сьогодні було підписано трирічний контракт між футбольним клубом «Пахтакор» та Максимом Шацьких, призначеним головним тренером нашої команди. Шацьких, який грав у київському «Динамо» під керівництвом великого Валерія Лобановського, освоїв основні ази та тонкощі сучасного футболу. Працюючи у великому клубі, він освоїв систему та допомагав молодим талантам пробитися з академії до основної команди. Сподіваємося, що у Максима Олександровича буде багато перемог із «Пахтакором». Трирічний термін контракту також показує, що плани нашого клубу із Шацьких величезні.

Як тренер з фізпідготовки був запрошений українець Віталій Шпанюк. За свою кар'єру 51-річний фахівець попрацював в українських клубах "Кремень", "Арсенал", "Славутич", "Карпати", "Львів", "Ворскла" та ЛНЗ, російських "Анжі", "Ротор", грузинське "Динамо" (Тбілісі). Також три з половиною роки працював у збірній України.

В'ячеслав Бєляєв працюватиме помічником Шацьких. Він працював в українських клубах «Таврія», «Металіст», грузинському «Динамо» (Тбілісі) та російському «Ротору». З місцевих фахівців новому головному тренеру також допомагатимуть Денис Іванков (тренер воротарів), Камоліддін Тожиєв (аналітик) та Юрій Сіянов (тренер з фізпідготовки).