16 червня 2022 13:38
1

Максимов - про звільнення з "Ворскли": "У душі я себе стримую, але якась незакінченість у голові сидить"

Юрій Максимов, який виводив Ворсклу у фінал Кубка України, припинив роботу у клубі. З ним несподівано не продовжували контракт. Про своє полтавське минуле та майбутнє коуч розповів у ексклюзивному інтерв'ю Футбол NEWS.


- Ви дізналися через сусіда по дачі про ваше звільнення?
– Про закінчення контракту написали на сайті Ворскли.

- Причини не знаєте?
– Я навіть не питав, яка причина такого рішення. Це якось допоможе?

- Як ви вважаєте, чому так сталося?
- Може, результат.

- Чи можете підсумувати період кар'єри у Ворсклі?
- Недарма попрацював. Якийсь слід залишив після себе. У мене були добрі стосунки із футболістами. Були дуже добрі футболісти, колектив добрий був.

- Якби не війна, то чого могла б досягти Ворскла Максимова?
- Якби, гадаю, ми не можемо обговорювати цього. Я думаю, команда грала, подобалась уболівальникам. Не знаю, що було б далі, але ж команда грала.

- Ви відкриті до пропозицій? Який це має бути клуб: український чи закордонний?
- У мене була пропозиція з Азербайджану, але щось не сподобалось. Я розумію, що йде війна і покидати країну... Хотілося б продовжити в Україні тренувати якусь команду, але побачимо.

– Віктор Скрипник очолив Ворсклу. Що ви йому забажаєте?
- Він вдало тренував Зорю. Команда грала у ЛЕ. Він мені дзвонив, ми розмовляли на цю тему. Я йому говорю: «Вітя, ти тренер. Сам розберешся, як у команді справи». Сказав йому, що хороша тренувальна база, хороше керівництво, футболісти. Все в твоїх руках.

– Що у вас відбувається на серці?
– Я не хочу нікого образити. Хочу, щоб у мене було більше друзів та менше ворогів. У душі я стримую себе, але якась незакінченість у голові сидить.

- Ворскла – найкращий тренерський досвід?
– Чому? У мене й з донецьким Металургом був успішний відрізок. Мені подобалося працювати у Ворсклі. Не знаю, чому я прийшов до команди, яка посідала останнє місце. Працював із футболістами, які були в команді. Потім ставилися серйозніші завдання. Сталося так, як мало статися, - підсумував Юрій Максимов.
Долго он ещё он ныть будет? Задолбал