8 червня 2022 16:29

Юрій ВЕРНИДУБ: "Якщо зараз вдасться десь попрацювати, то краще я залишуся тут і працюватиму в Україні"

Юрій Вернідуб в інтерв'ю Fanday.net розповів про свої подальші плани після розлучення з Шерифом.


Шериф оголосив про припинення співпраці з Юрієм Вернідубом. З тираспольським клубом 56-річний український фахівець двічі ставав чемпіоном Молдови, а минулого сезону неабияк пошумів у Лізі чемпіонів, обігравши на «Сантьяго Бернабеу» майбутнього переможця турніру — Реал (2:1).


З початком військової агресії росії Юрій Миколайович повернувся до України і вступив до лав ЗСУ до артилерійського підрозділу. Дзвінок редактора Fanday.net застав Вернідуба на фронті, але тренер знайшов п'ять хвилин на розмову.


– Юрію Миколайовичу, читали, що Шериф припинив з вами співпрацю.
- Так, припинив. Це було наше спільне рішення. Я сказав керівництву, що поки що не можу туди повернутися. Як туди зараз повертатись?


- Може, після служби?
— Ніхто не чекатиме. Команду потрібно готувати до наступного сезону, матчів Ліги чемпіонів. Я вважаю, що вчинив дуже правильно. Якщо зараз вдасться десь попрацювати, то краще я залишуся тут і працюватиму в Україні.


— Зараз в УПЛ багато клубів залишилися без тренерів. Чи маєте ви вже якісь плани щодо подальшої кар'єри?
– Подивимося. Плани є, але поки що я перебуваю у ЗСУ і не знаю, як буде далі. Якщо мені дозволять – попрацюю, якщо ні – буду тут [на фронті] до кінця, до нашої перемоги.


— У пресі писали, що ви можете очолити Кривбас. Це правда?
— У цьому житті може бути все, що завгодно. Але на сьогодні я перебуваю у своєму підрозділі.

— З вами хтось зв'язувався з українських клубів на предмет співпраці?
— Щоб про це говорити, треба, щоби була якась конкретика. Розмови можуть йти різні, але поки що я перебуваю у ЗСУ.


— Зоря, швидше за все, не пролонгує контракт із Скрипником. Ви будете готові повернутися до луганського клубу чи хочете нові виклики?

— Мені зараз важко відповісти на це запитання, бо я не знаю, що на мене чекає завтра.

— УПЛ планує стартувати у серпні. Чи реальне за нинішніх умов проведення чемпіонату в Україні?
— Все залежить від президентів клубів, і чи захочуть футболісти грати за таких умов. Я вважаю, що все можливо, але тут не знаєш, що на нас чекає завтра, а ви так далеко берете.


— Ви казали, що дивилися гру «Шотландія – Україна». Чи вдалося вам переглянути матч із Уельсом?

— Теж дивився. Дуже боляче, але це футбол. Було видно, що хлопці віддали всі сили, тож не треба кидати багато стріл у бік футболістів та тренерського штабу. Вони зробили все можливе.

— Може, Петракову треба було трохи освіжити склад на Уельс, враховуючи, що багато сил було витрачено із Шотландією?

— Я не обговорюватиму дії Сашка Петракова. Він тренер і краще все бачить, ніж я збоку. Я йому повністю довіряю і знаю, що він робив те, що маю робити.

— Читав ваше недавнє інтерв'ю. Ви казали, що перебуваєте під Миколаєвом. Де ви зараз, яка ситуація на фронті.

— Все там же, але сказати не можу. Ситуація на фронті більш-менш стабільна, все гаразд.

— Миколаїв межує з Херсоном, який перебуває під окупацією. Люди в Херсоні чекають на наших воїнів-визволителів, хоч і перебувають у важкому становищі. Чи можете звернутися до херсонців зі словами підтримки?
— Я їх розумію, їм дуже тяжко бути під росіянами. Але якщо вони трохи потерплять, гадаю, все буде добре, все буде Україна. Ніхто їх не залишить! Ми битимемося до кінця за те, щоб звільнити всі, хто перебуває під окупацією міста. Я впевнений на 100 відсотків, що нам це вдасться.