19 травня 2022 21:54

Півзахисник "Вереса" Полюлях після початку війни вирішив відкрити пекарню

Півзахисник «Вереса» Микита Полюлях розповів, чому після початку війни він вирішив зайнятися бізнесом та відкрити пекарню.


«Я раціональна людина. Намагався жити так, щоби був якийсь запас міцності. Із зарплати відкладав. Я був певен, що якийсь час ми проживемо. Я усвідомив, що нема чим займатися, і просто сидіти без діла дуже важко. І незрозуміло, коли і як це все вирішиться. Сподіваємось на краще, але треба кудись рухатись. Тому я вирішив, що треба щось робити.


Я давно люблю їсти. Люблю смачно їсти. Тому порадився з дружиною, згадав, що я маю грузинський друг і вирішив відкрити міні-пекарню грузинської випічки. Виявилось, що треба спілкуватися з людьми. Маму вже не виходить просити. Вона каже: "Сам вирішуй". Складно щодо того, що ми звикли спілкуватися у певному колі людей з певними інтересами.


Є багато цікавої інформації, окрім футболу, і потрібно її знати, розуміти. Перше - це що потрібно відкрити ФОП. А там почалися КВЕДи, розумні слова, треба знайомитися з цим, швидко вчити і якось у цьому розбиратися. Але ти не розберешся, доки не спробуєш сам. Тут треба спілкуватися з усіма, туди піти, там поговорити. Своєрідний рух, але цікавий.


Футбол – він незрозуміло, коли розпочнеться. Якщо він почнеться, то треба буде ухвалювати рішення, кидати все тут і їхати туди. Але просто сидіти без діла і чекати також не можу. Спробуватиму відкриватися, а потім, якщо що, делегуватиму свої обов'язки комусь. Мені 29 років, і я зараз офіційно не грають 8 місяців. У мене закінчується контракт. Якщо УПЛ не відновиться, і «Верес» не покличе, то їхати на перегляд після 8-місячного простою у 29 років не найшвидшому півзахиснику України, гадаю, дуже складно. Будь-кому треба за щось жити», — сказав Полюлях.