6 травня 2022 17:51

Олександр ПЕТРАКОВ: "У такій ситуації ми опинилися вперше..."

Головний тренер збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію після старту тренувального збору нашої національної команди.


- Наскільки важко було зібрати команду в такий час? Яке значення має для Вас тепер матч із Шотландією?

- Зібрати команду було не складно, нам зробили спеціальний дозвіл, щоби виїхати з країни. А "Динамо" та "Шахтар" вже були в Європі, тож проблем у нас не було.

А значення матчу... Ми хочемо поїхати на ЧС-2022.

- Як Ви вирішили їхати до тренувального табору саме сюди, до Словенії? Як Вам тут працюється?

– Президент УАФ сказав, що є така пропозиція. Що цю пропозицію зробив голова УЄФА Александер Чеферін. Я відразу прийняв цю пропозицію, адже добре знаю Чеферіна, який часто бував в Україні. Можу сказати лише слова подяки Словенії за те, що вони для нас зробили.

Я вчора був у президента футбольного союзу Словенії і подякував йому за добрий прийом. Все добре! Щиро дякую всім словенцям! Дай Боже, щоб у нас був успіх у матчі з Шотландією.

- З якими почуттями Ви гратимете матч у Німеччині проти "Борусії" М? Що Ви хочете сказати українським уболівальникам цією грою?

- У нас немає зараз чемпіонату в країні, тому ми граємо лише товариські матчі. Тому треба налаштувати хлопців, щоб ця гра була для них не товариською, а офіційною. А офіційні матчі ми не граємо вже півроку... Хлопці повністю віддаватимуться на полі.

- Чи розглядаються ще якісь зміни у заявці команди? З'явилася інформація, що Ви викличете Данила Ігнатенко з "Бордо".

- (усміхається) Потрібно, щоб була інтрига! Трохи зачекайте. 16 травня до нас приїдуть Яремчук, Сікан, Качараба та Зубков. Вони мають 15-го числа ігри, але коли я запитав, скільки днів їм потрібно відпочити, вони сказали, що їм відпочинок не потрібен, вони їдуть до збірної. Це дуже добре.