10 травня 2024 00:05

"Байєр" здійснив чергове диво, "Аталанта" розгромила "Марсель": відомі фіналісти Ліги Європи

У четвер, 9 травня відбулися два поєдинки у відповідь 1/2 фіналу Ліги Європи, за результатами яких визначилася пара фіналістів єврокубкового турніру.

Аталанта обіграла Марсель після виїзної нічиєї (1:1) у матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи, який відбувся в Бергамо, і вийшла у фінал єврокубкового турніру (3:0).

Четвертим арбітром поєдинку працював український рефері Микола Балакін.

У середині першого тайму нігерійський форвард господарів Адемола Лукман ударом з-за меж штрафного майданчика відкрив рахунок. Результативна передача в активі хавбека Шарля де Кетеларе.

На 52-й хвилині Лукман вивів на ударну позицію захисника Маттео Руджері, який ефектно пробив у далеку «дев'ятку» воріт суперника та збільшив перевагу Аталанти.


Точку в матчі на п'ятій компенсованій хвилині поставив малійський форвард Ель Білал Туре.


Байєр зіграв унічию з Ромою у матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи (2:2), який відбувся в Леверкузені, але пройшов далі завдяки виїзній перемозі з рахунком 2:0.

Господарі мали багато гольових моментів протягом першого тайму, але не змогли їх реалізувати, за що поплатилися перед перервою. Аргентинський хавбек Леандро Паредес реалізував пенальті, призначеного за фол центрбека Джонатана Та на іранському форварді Сердарі Азмуні.


На 66-й хвилині Паредес оформив дубль, знову забивши з 11-метрової позначки. Цього разу пенальті було призначено за гру рукою чеського форварда Байєра Адама Гложека у штрафному майданчику господарів.

Байєр забив переможний гол у двоматчевій дуелі на 83-й хвилині поєдинку. Після навісу з кутового у виконанні Алекса Гримальдо м'яч влучив у центрбека Роми Джанлуку Манчіні та влетів у ворота гостей.


Команда Хабі Алонсо пішла від поразки на сьомій компенсованій хвилині завдяки голу хорватського хавбека Йосипа Станішича.

Байєр продовжив свою рекордну безпрограшну серію у всіх турнірах до 49 матчів.

Раніше Баєр став чемпіоном Німеччини вперше в історії, а також вийшов у фінал національного Кубка, в якому зіграє 25 травня проти Кайзерслаутерна.

Фінал Ліги Європи Аталанта – Байєр відбудеться на стадіоні «Авіва» у Дубліні у середу, 22 травня та розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Ліга Європи. 1/2 фіналу. Матчі у відповідь

Аталанта (Італія) – Марсель (Франція) – 3:0 (перший матч – 1:1)


Голи
: Лукман, 30 (1:0), Руджері, 52 (2:0), Туре, 90+5 (3:0)

Байєр (Німеччина) – Рома (Італія) – 2:2 (перший матч – 2:0)

Голи
: Паредес, 43 (0:1), Паредес, 66, з пен. (0:2), Манчіні, 83, автогол (1:2), Станішич, 90+7 (2:2)