10 травня 2024 10:49

Менділібар про вихід "Олімпіакосу" у фінал Ліги Конференцій: "Я не очікував цього, коли тільки прийшов сюди"

Вчора "Олімпіакос" на власному полі здобув чергову перемогу над "Астон Віллою" з рахунком 2:0. Це дозволило грецькому клубу вперше в історії вийти у фінал Ліги Конференцій. Під час цього сезону "червоно-білі" змінили тренера і у лютому їх очолив Хосе Луїс Менділібар, якого на початку жовтня минулого року звільнили з "Севільї". Під керівництвом іспанського тренера гра "Олімпіакоса" суттєво змінилась, як і результати команди (лише три поразки у 19 матчах у всіх турнірах). Менділібар зазначив, що він не міг передбачити такого успіху з грецькою командою.


"Я дуже щасливий. Навіть після 2:0 я хвилювався, чи зможуть вони (Астон Вілла) переломити хід гри. У наших гравців був важкий рік, це велике щастя для всіх, особливо для вболівальників "Олімпіакоса". Я дійсно вірив у це, я знав наш потенціал, я знав, що у нас є команда для цього. Я вірив у команду, як і наші гравці. Я не очікував цього, коли тільки прийшов сюди. Коли я приїхав, я намагався отримати якомога більше інформації про команду. З того моменту я вірив, що ми можемо виграти чемпіонат, що ми можемо зробити щось хороше в Європі. Ми добре працювали, ми добре грали, ми заслуговуємо на те, де ми знаходимося. Я дякую "Олімпіакосу" за те, що дав мені можливість бути тут", - заявив Хосе Луїс Менділібар на післяматчевій пресконференції.

Додамо, що "Олімпіакос" у фіналі Ліги Конференцій зустрінеться з "Фіорентіною". У разі перемоги грецького клубу, Менділібар стане другим тренером, який виграє два єврокубки поспіль з двома різними командами (минулого року став переможцем Ліги Європи із "Севільєю", - Прим. ред.). До нього це робив Рафаель Бенітес, який з "Валенсією" здобув Кубок УЄФА (2004 р.), а потім з "Ліверпулем" виграв Лігу чемпіонів (2005 р.).