3 травня 2022 11:55

Тренер "Аталанти" позначив основні фактори спаду у Малиновського та компанії

Фото - ua.depositphotos.com


Головний тренер Аталанти Джан П'єро Гасперіні спробував знайти причини такої низької результативності Бергамоска останнім часом.

У матчі 35-го туру Аталанта лише завдяки диву та Руслану Малиновському врятувалася від поразки у поєдинку з аутсайдером Серії А Салернітаною (1:1). В останніх восьми матчах підопічні Гасперіні одного разу святкували перемогу, обігравши Венецію (3:1).


Зараз Аталанта займає сьоме місце в турнірній таблиці Серії А і пролітає повз зону єврокубків, навіть Ліги конференцій.


Гасперіні заявив, що основна проблема Аталанти – це психологічне виснаження.


«Ми та команда, що намагається віддати все, що маємо. Тому ми не можемо звинувачувати гравців за результат. Але ми виснажені духом, і це те, про що я жалкую найбільше, тому що ми завжди були сильні у цьому плані.

Ми налагодили нашу гру і ведемо боротьбу до кінця, але видно, що у нас зараз немає того розпалу та настрою. Намагаємося грати на перемогу, але за першої ж нагоди пропускаємо голи, яких могли б уникнути».

Крім психологічних проблем, наставник Аталанти бачить проблему низьких результатів і у фінансовій складовій.


«Аталанте дуже складно так довго залишатися на високому рівні, багато футболістів пішли. За шість років ми отримали 150 мільйонів євро як прибуток, а решта 600 мільйонів євро – це борги. Це важкий тягар», – цитує Гасперіні DAZN.