5 квітня 2022 18:32
1

Юрій ВІРТ: "Якби Тимощук побачив, що відбувається в Україні, він покинув би "Зеніт" і жив в іншій країні"

Головний тренер рівненського Вереса Юрій Вірт в ексклюзивному інтерв'ю Футбол NEWS поділився своїми думками про війну в Україні, Анатолія Тимощука, а також розповів, як допомагає країні під час війни та чому вирішив продати свою медаль за перемогу у Кубку УЄФА.


– 24 лютого ми були у Львові та готувалися до гри, коли все це сталося. Після початку війни ми розпустили команду, і сьогодні усі футболісти перебувають удома. Усі допомагають Україні, чим можуть, ми маємо зв'язок. Дай Боже, прийде мирне небо над головою, і ми відбудовуватимемо і Україну, і футбол.


Кожна людина хоче допомогти як може. Я хотів допомогти фінансово, тож вирішив виставити на аукціон медаль за перемогу у Кубку УЄФА. Буду дуже радий, якщо ці кошти збережуть бодай одне людське життя.


Якби Тимощук побачив, що відбувається в Україні, в українських містах та селах, гадаю, він покинув би свою команду і жив у іншій країні. Він особисто має прокоментувати, чому він ухвалив це рішення. Це його особисте життя, особистий вчинок. За всі вчинки людина має відповідати.


У війні винен російський народ, адже багато хто підтримує путіна. Якщо ви підтримуєте путіна, винен весь народ. Не можна говорити, що винен один путін, а вони всі білі та пухнасті. Вони так само винні, а може й більше, бо вони приходять і голосують за нього. До них прийде велике горе, я навіть у цьому не маю сумніву. Все повернеться, Україна переможе і буде вільною, незалежною країною, що процвітає, – сказав Вірт.

Ага... Тримають бідного толю в підвалі, без телефону та інтернету. І він навіть гадки не має, що відбувається