30 березня 2022 13:48

"У більшості команд половина гравців просто не повернулися в Україну після зборів": Олександр Чижевський - про кадрову катастрофу першої та другої ліг

Легенда Карпат та талановитий тренер, який вибивав із Кубка України Шахтар, розповів FanDay.net про війну та футбол.

— Я зараз у себе на батьківщині у Львові. Футболом не займаюсь ніяк. Не до футболу зараз.

Аби світ повернувся до України, це єдине, що має значення.

28 числа ми повернулися до України. Не приховуватиму: хтось повернувся, хтось ні.

Я займаюсь різною волонтерською діяльністю. Допомагаю як можу. Щось потроху роблю. Зроблю свій внесок у спільну справу — перемогу над нечистістю.

Вірю, що ми переможемо. Адже ми охороняємо свою землю і не зараємося на чуже.

— Те, що росіяни роблять у деяких містах, не розуміється. Є знайомі з Маріуполя, деякі речі, які вони розповідають, неможливо повірити. Люди п'ють воду з калюж. Мені здається, ця війна багато в чому гірша за Другу світову.

Але я вірю, що Бог є на світі, і Він все це не попустить. Російський народ заплатить за все. Він повноцінний учасник усіх злочинів, бо підтримує дії свого керівництва.

— Так, це правда: у більшості команд і Першої, і Другої ліг майже половина гравців просто не повернулися в Україну після зимових тренувальних зборів. Залишились за кордоном або втекли туди.

Я не можу судити. Бодай тому, що є різні ситуації. Я, припустимо, цілком можу зрозуміти футболістів із таких міст, як Маріуполь, Харків, Суми. Але мені важко зрозуміти гравців із західноукраїнських клубів.

У будь-якому випадку це рішення кожного. Кожному за нього відповідатиме перед совістю.


Фото - ФК «Агробізнес»