28 березня 2022 11:10

"Хто, якщо не я?": Юхим Конопля допомагає переселенцям, пенсіонерам та захисникам України

Захисник Шахтаря Юхим Конопля розповів про волонтерські прояви під час війни.

Футболіст разом із дружиною Анастасією підтримують переселенців із гарячих точок та пенсіонерів, а також допоміг закрити запит другу у зоні ООС.

«Я особисто ЗСУ та Нацгвардії не допомагав. Допомагав другові, який зараз під Авдіївкою у мотострілецькій бригаді. Я йому просто скидав йому гроші, щоб він міг купити п'яти або десяти своїм хлопцям теплі речі, тому що у них немає можливості взяти щось нове.

Дуже багато футболістів допомагає із-за кордону, легіонери наші надають військову допомогу, Америка, Євросоюз. ВСУ є комусь допомагати. Ми допомагаємо людям, які цього потребують, втратили роботу, кому потрібно виїхати з гарячих точок, зокрема з Маріуполя та Харкова.

Купуємо ліки людям похилого віку. Ми з Настею постійно ходимо в магазини, купуємо 3-4 пакети з продуктами: яйця, молоко, крупи, хліб, олію, шоколадки, печива. Я постійно на касі в магазині бачу пенсіонерів, які набирають. Хто їм допоможе, як не я?

Я не можу всім допомогти, але ще до воєнного стану у Києві намагалися підтримувати бабусь та дідусів, які не могли собі дозволити продукти», - розповів Конопля в інтерв'ю ПРОФУТБОЛ Digital.