21 березня 2022 23:00

"Манчестер Сіті" може повторити долю "Челсі". І це не перемога в Лiзi чемпiонiв

У Великобританії власника "Ман Сіті" засудили за зустріч з президентом Сирії Башаром Асадом.

Асад минулого тижня вперше з початку громадянської війни в Сирії в 2011 році завдав візит в Об'єднані Арабські Емірати. Він зустрівся в тому числі з шейхом Мансуром бен Зайєд аль-Найяном, членом правлячої королівської сім'ї Абу-Дабі, заступником прем'єр-міністра ОАЕ і власником "Манчестер Сіті".

В уряді Великобританії засудило шейха Мансура за зустріч з союзником президента Росії Володимира Путіна. Міністерство закордонних справ і у справах Співдружності звинуватило ОАЕ в підриві шансів на мир в Сирії.

Член парламенту Кріс Брайант, голова Всепартійної парламентської групи по Росії, поставив питання: "Чи є шейх Мансур підходящою людиною для володіння футбольним клубом?"

Член комітету британського парламенту з цифрових технологій, культури, ЗМІ та спорту Клайв Еффорд сказав, що зв'язок шейха Мансура з Асадом викликає у нього "глибоке занепокоєння".

Директор Fair Square і колишній співробітник правозахисної організації Human Rights Watch Ніколас Макгіхан заявив: "У світлі санкцій проти Романа Абрамовича власник "Манчестер Сіті" шейх Мансур, який вітає Асада в Абу-Дабі, повинен стати ще одним тривожним дзвінком для Прем'єр-Ліги".