9 березня 2022 19:42

Антон Фердинанд про расизм: "Жертву завжди змушують відчувати себе винною. Після скандалу з Террі я не грав в АПЛ, клуби не хотіли зв'язуватися зі мною"

Антон Фердинанд вважає, що від расизму більше страждає жертва, а не винуватець.

Колишній захисник "Вест Хема" і "Квінз Парк Рейнджерс" висловив таку думку, говорячи про скандальну історію за участю екс-капітана "Челсі " Джона Террі.

У жовтні 2011 року між футболістами під час гри стався конфлікт. Террі звинуватили в расистських образах на адресу Фердинанда, проте суд Вестмінстера виправдав Джона, так як стороні звинувачення не вдалося довести його провину.

За словами Фердинанда, на полі він не почув, що саме йому говорив Террі. Після гри вони потиснули один одному руки, вирішивши залишити в минулому сутичку, що сталася в матчі. Про расистські образи Антон дізнався вже зустрівшись зі своєю сім'єю в ложі на стадіоні.

"Коли справа стосується расизму, жертву завжди змушують відчувати себе винною. [До скандалу з Террі] я 11 років грав в АПЛ. Після скандалу я провів 13 матчів у Лізі і більше там ніколи не грав.

Мені довелося виїхати до Туреччини, тому що тренери не стали зв'язуватися зі мною. Не тому – що вони не хотіли мати зі мною справ, - клуби не хотіли.

Причина - в тому, що кожен раз, коли клуб грав би проти "Челсі" або проти команди Террі, їм довелося б говорити про тему, про яку вони говорити не хочуть, – про расизм.

І в той час я нічого не говорив про це, і ось що сталося. Я навіть не виправдовуюся. Мене сприймали так, ніби я поганий. У якийсь момент я відчував, що я один проти всього футболу", - сказав Фердинанд.