13 лютого 2022 11:35

Сергій ДІРЯВКА: "Мій фаворит - Ілля Забарний"

Поки в українському чемпіонаті зимова пауза, zbirna.com поспілкувалася з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних з Прем'єр-лігою. Взяв участь у цій рубриці екс-захисник збірної України Сергій ДІРЯВКА.


- Сергію, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


- Мої симпатії на боці Динамо, але у Шахтаря фора в два очки. При цьому гірники непогано попрацювали на вхід в кадровому питанні. У киян же трохи інша картина. Їм непросто буде заповнити втрату в особі Віталія Миколенка. Думаю, в нинішньому сезоні золоті медалі виграють підопічні Роберто Де Дзербі.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


- Дніпро-1. За останній час сам клуб зробив якісний крок вперед у своєму розвитку. Природно, не можна не відзначити і роботу тренерського штабу дніпрян на чолі з Ігорем Йовичевичем. Вже зараз на початку лютого команда добре виглядає на зборах в Туреччині. А конкуренція у складі ще більше переконує мене віддати Дніпру-1 третє місце.


Зоря? Не знаю, чи залишиться в команді Віктор Скрипник, і ця ситуація не додає спокою колективу. А що стосується Ворскли, то полтавці навесні можуть здивувати, однак у них аж надто велике відставання від п'єдесталу…


- Назвіть чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- Тут буде жорстка боротьба. Я багато років, як футболіст і як тренер віддав Маріуполю, але, на жаль, для мене зараз саме ця команда - головний претендент на останнє місце. У колективі занадто багато молодих хлопців, щоб вирішувати серйозні завдання. Коли в команді йдуть великі зміни, тренеру дуже складно за короткий час вибудувати структуру, тому для мене Минай другий претендент на пониження в класі. У перехідних матчах братимуть участь Інгулець і Металіст 1925, який, можна сказати, провалив другу половину осінньої частини чемпіонату.


- Який футболіст запам'ятався вам у першій частині сезону?


- Мій фаворит - Ілля Забарний. Я у всіх інтерв'ю відзначаю цього захисника. Це велика інвестиція для Динамо. Незважаючи на молодий вік, мені подобається його розважливість, спокій, він добре починає атаки. Одним словом - майбутній лідер команди.


- Що скажіть про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- Він росте. Це можна навіть сказати за рівнем зарплат. Вважаю, що і рівню футболу ми рухаємося вперед. Влітку зайдуть хороші команди з першої ліги, тому вперед можна дивитися з оптимізмом, якщо, звичайно, наш північний сусід не розв'яже війну…


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК