3 лютого 2022 17:31

"З Дімою ми на зв'язку, в ситуації з Калитвинцевим від нас нічого не залежить". Спортдир "Десни" Мельник - про ситуацію в клубі і навколо нього

Спортивний директор чернігівської Десни Вадим Мельник в ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net розповів, чому команда досі тренується в Україні, чи з'явилися зрушення у справі Калитвинцева і чи діє накладений на клуб трансферний бан.


Цієї зими про Десну катастрофічно мало інформації. До того ж команда Олександра Рябоконя залишається єдиним представником УПЛ, який продовжує тренуватися у себе на батьківщині.


Все це породжує масу чуток і чуток про чернігівському клубі, з якими FanDay.net звик боротися інформацією з перших вуст. Ми зв'язалися зі спортивним директором Десни Вадимом Мельником і дізналися, що пацієнт швидше живий, ніж мертвий.


"Свій шанс у першій команді отримають 10 гравців з молодіжки"


- Вадиме, в Анталії зараз вирує негода. Багатьом командам доводиться скасовувати заплановані спаринги. Ваші плани у зв'язку з цим не змінилися?


- Ми вилітаємо до Туреччини 11 лютого. Спочатку планується, що проведемо там два тижні.


- Тобто повернетеся, по суті, до ігор чемпіонату?


- Наш тренер не любить часто міняти покриття. Ясна річ, що важко спрогнозувати, яка погода буде в Україні наприкінці лютого, але, сподіваємося, що повернемося, і будемо грати і тренуватися на натуральному газоні.


- Скільки футболістів Олександр Рябоконь візьме на збори?


- Це питання залишається відкритим. Ще думаємо. Точно будемо залучати до тренувань з першою командою молодих гравців. Зараз з нами тренуються десять чоловік з нашої молодіжки. Переглядаємо їх, вирішуємо, кого взяти з собою. Свій шанс вони отримають.


- Де тренуєтеся в Чернігові?


- У нашому розпорядженні є два стадіони: "Юність" і "Чернігів-Арена", де грає ФК Чернігів, який виступає в першості Другої ліги. Намагаємося чергувати ці поля, щоб не заважати заняттям дитячих команд. Скривджених немає.


- Погода дозволяє нормально готуватися в Україні?


- Плюс-мінус нормально. Крім того, у нас є свій тренажерний зал, басейн, де можна займатися аквааеробікою. Для першого збору умови відповідні. Другий збір, де потрібно буде грати контрольні матчі, проведемо вже в Туреччині.


- За нашою інформацією, у Десни вже є підтверджені дати спарингів з боснійським Велешем (14 лютого) і Кривбасом (20 лютого). З ким ще будете грати?


- Інших офіційно підтверджених ігор поки немає.


- А скільки всього буде контрольних матчів?


- Не хочу загадувати. Як тренер вирішить, так і буде. Вже за фактом визначимося. Збори організовують перевірені хлопці, з якими ми співпрацюємо вже багато років. Ми їм повністю довіряємо.


- Це турецька компанія чи якісь українські посередники?


- Турки.


"У випадку з Дімою і Калитвинцевим ми зробили все, що від нас залежало"


- З футболістів, які грали за Десну в першій частині сезону, хто не тренується з командою?


- Якщо не брати гравців, які отримали статус вільних агентів, то це Владислав Калитвинцев. Всі інші на місці.


- Справа Калитвинцева, як я розумію, зараз знаходиться в Палаті суперечок УАФ. Є якісь зрушення з його питання?


- Ми чекаємо рішення.


- Називалися якісь приблизні терміни реакції офіційних органів на його втечу в Олександрію?


- Нічого не обіцяли. Калитвинцев - наш гравець, пов'язаний з Десною контрактом і заявлений за неї для участі в УПЛ.


- Виходить, якщо УАФ не озвучить жодного рішення у його справі до відновлення чемпіонату, Владислав сидітиме без роботи?


- Не знаю, як там у них це працює. Від нас нічого не залежить.


- Румунський захисник Костянтин Діма, через якого УЄФА наклав на Десну трансферний бан, йде на контакт?


- Так, ми з ним на зв'язку. Питання вирішується, але якихось серйозних змін немає. На сьогоднішній день нам не можна реєструвати нових футболістів. Залишається тільки чекати. Все, що від нас залежало, ми зробили.


Артем ВОЙЦЕХОВСЬКИЙ