3 лютого 2022 10:04

Артем ПУТИВЦЕВ: "В України та Польщі хороші шанси потрапити на чемпіонат світу"

Завтра у Польщі відновлюється чемпіонат країни у найвищому дивізіоні, в якому беруть участь кілька українців. Найдосвідченішим із них є захисник Термаліки Артем ПУТІВЦІВ, який виступає в сусідній країні вже шість років, пише zbirna.com.


- Артеме, твоя команда зараз перебуває у підвалі турнірної таблиці. Чи непросто буде звідти вибратися?

— Справді, ситуація для Термаліки важка, але нас об'єднує віра в успіх. Команда та керівництво клубу з оптимізмом дивляться у найближче майбутнє. Усі вірять, що вдасться зберегти прописку в Екстаркласі.


- Що пішло не так у першій частині чемпіонату?

— Напевно, ми футболісти не до кінця виконали всі вимоги, мабуть, подумали, що у нас буде легко виходити, як це було в першій лізі, яку команда пройшла одним подихом. До того ж, у колективі було багато молодих футболістів, а лідери не завжди у відповідальні моменти брали ініціативу на себе. Все це і спричинило такий результат.


- З вами по сусідству Легія. Це сенсація?

- Так. Все, м'яко кажучи, у шоці. Я в Польщі вже шість років, але такого не пригадаю. Може, це пов'язано з участю Легії у груповому раунді Ліги Європи, але мені важко назвати причину таких результатів.


- Ти сказав, що у Польщі, зокрема, у Термаліці, ти вже шість років. Чи це найскладніший період для команди?

- Думаю так. І не лише для колективу, а й для мене. Минулого півріччя я мав багато травм, що не давало набрати оптимальних кондицій.

- У команді змінився головний тренер. Маріуш Левандовський не сказав останнього слова, чи тягти вже не можна було?

— Не думаю, що головна причина невдач лише у тренері. Просто так усюди, якщо немає результату, звільняють наставника. То справді був загальний провал.


- Знедавна ти маєш подвійне громадянство. З чим це пов'язано?

— З'явилася така нагода. Це коли офіційно працюєш у країні, п'ять років можна подати документи.


— Який у Польщі ліміт на легіонерів?

- Як такого ліміту тут немає. Головне, щоб у стартовому складі був місцевий гравець не старший за 21 рік. Якщо його змінюють, то на поле виходить виконавець, який підходить під цю категорію.


— Не можу тебе не спитати про розмови навколо призначення Андрія Шевченка головним тренером збірної Польщі. Чому не зрослося?

— Якщо зважати на те, що я читав і чув від хлопців, то існує така думка, що сторони не зійшлися в умовах контракту.


— Свого часу ти запрошувався до національної команди, тому не можу не запитати, як оціниш перспективи збірних України та Польщі у кваліфікаційних матчах чемпіонату світу?

— Дуже переживатиму за ці команди. Півфінали та фінали складаються з одного поєдинку, тому навіть, незважаючи на те, що Україна та Польща гратимуть на виїзді, шанси на перемогу у них непогані.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"