28 січня 2022 10:11

Андрій ВОРОБЕЙ: "За всіх віддувається збірна України"

Поки в українському чемпіонаті зимова пауза, zbirna.com вирішила поспілкуватися з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних із Прем'єр-лігою. Але треба відзначити, що все це - на даний момент. Що з цього вийшло, судіть самі. Взяв участь у цій рубриці екс-гравець Шахтаря та збірної України Андрій ВОРОБЕЙ.


— Андрію, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?

- Нічого нового не відкрию, якщо скажу, що Шахтар та Динамо. Нині цих суперників поділяє два очки. Так, конкуренти недалеко, але я не думаю, що хтось із них зможе вклинитися у цю боротьбу. Гірники та динамівці мало втрачають очок, проте зараз чемпіонат такий, що сюрприз може статися в будь-якому турі. Тож шанси 50 на 50.


— Яка команда здобуде бронзові медалі?

- Зараз на третьому місці йде Дніпро-1. Думаю, бронзові медалі розіграють дніпряни у суперництві із Зорею, який я віддаю більше шансів на влучення на п'єдестал. Луганська команда досвідченіша, а це стане найважливішим чинником цієї боротьби.


— Назви чотири колективи, які за підсумками чемпіонату посядуть місця з 13-го по 16-е.

— На даний момент турнірне положення таке: Чорноморець, Інгулець, Мінай та Маріуполь. Звичайно, найбільш складно втриматися в Прем'єр-лізі буде азовцям, а ось Чорноморець, гадаю, покине цю зону. Тому започаткована боротьба розгорнеться між Мінаєм, Інгульцем, Львовом та Рухом.


— Який футболіст запам'ятався тобі в першій частині сезону?

— Мені дуже сподобався Віталій Буяльський, а відкриттям першої частини сезону я назвав би гру та результативні дії Артема Довбика.


— Що скажеш про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?

— Рівень чемпіонату вимірюється виступом вітчизняних команд у єврокубках, тож говорити про якийсь прорив зараз не доречно. Позитивні зрушення є, але динаміка не дуже показова. За всіх поки що віддувається збірна України (посміхається).


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК