19 січня 2022 16:46

Ігор ЛЕОНОВ: "Сказав Загорулько, що поза полем він буде президентом, а на полі – гравцем"

Ігор Леонов прокоментував Tribuna.com своє призначення головним тренером вінницької "Ниви".

- Ви так мене вітаєте, ніби я "Дженоа" прийняв після Шевченка. Спасибі велике. Будемо піднімати Вінницький футбол.

- З УПЛ до другої ліги - як зважилися на такий крок?

- Звичайно, хотілося б і далі працювати в УПЛ після того, як ми розійшлися з "Минаєм". Надійшла ось така пропозиція. Вінниця - футбольне місто, вони раніше і в Кубку грали, і у вищій лізі. Керівництво хоче, щоб команда росла, мене це підкупило. Нічого страшного: почнемо з другої ліги, але постараємося піднятися. Тут хороші вболівальники, ще з тих часів, вони і зараз ходять на стадіон. Я поставив завдання дограти ці півсезону, а з наступного боротися за вихід до першої ліги.

- Президент "Ниви" Артур Загорулько продовжить грати за команду?

- Думаю, так. Він забив 12 голів у першому колі, найкращий бомбардир групи а.Не кожен зможе це повторити. Я приїду і подивлюся на його стан. Я з ним розмовляв на цю тему, він каже: "Івановичу, як скажеш – так і буде". Я хочу, щоб він грав. Поза полем він буде президентом, а на полі – гравцем. Я так йому і сказав. Він зі мною погодився. Навіщо мені б було приходити, якби він був на полі і президентом,і гравцем? Я хочу, щоб він продовжував грати, але, головне, щоб він сам хотів.

-"Нива" могла припинити існування через фінансові проблеми. Зараз з цим все добре?


- Все нормально фінансується, день у день, що вони обіцяють гравцям. До того ж через 3-4 місяці реконструюватимуть стадіон. Вкладатимуть гроші, щоб було зростання. А я так подивився і побачив, що керівництво "Ниви" слів на вітер не кидає.

- Трансфери взимку будуть? Або вже перед стартом наступного сезону?

- Я приїду і подивлюся на футболістів, які є. Я ж не можу приїхати і сказати, щоб всі пішли, будемо набирати нових гравців. Це буде по-людськи. Рубати сплеча не буду. Але в цілому нові гравці будуть, з прицілом на наступний сезон, щоб боротися за першу лігу, – сказав Леонов.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"