19 січня 2022 08:16
9

"Йому цілком під силу стати "другим Забарним". Блогер - про талановитого захисника "Динамо"

Блогер Михайло Смоловий - про молодого захисника "Динамо" Антона Боле.


- Тоді і зараз


Антон Боль


У плані якоїсь сумісності ігрових процесів з основою щастить тільки центральним захисникам. Куля вперед, хочеш не хочеш, а пасовий навик тренують. Ну, і оборонятися доводиться часто.


Зараз у першій команді тільки 2 лівоногих ЦЗ: Сирота і Шабанов. Праворуч же можуть грати Забарний, Попов і Бурда.


Антон, хоч і правоногий, але близько 30% свого ігрового часу на рівні U19 і дубля грав ЛЦЗ. Це зайві бали в скарбничку і шанс на хвилини на зборах.


Відчуваю слабкість до ЦЗ, які не бояться м'яча. Якщо говорити про Антона і його партнера по центру оборони, то в ролі «ведучого» саме він:


- 7.33 метра просування в хвилину у Антона

- 5.46 метрів просування в хвилину у Дячука


У їхньому тандемі в ролі більш відповідального сироти Антон, а Дячук - Забарний.


Для основи історія актуальна: Ілля і Микита вкрай рідко беруть лідируючу роль в просуванні, незалежно від того, хто грає з ними парі.


Радує, що за рік впав показник кількості довгих передач з 11.08/90 до 7.43/90. При цьому точність підросла з 52.5% до 63.1%. Знизилося з 11.08/90 до 7.6 / 90 і число втрат.


До позитиву можна відносити і часті сольні проходи на половину суперника. Як ми знаємо: на рівні U19 пресингу немає. Тому ці середні 164.66 метрів просування в забігах приємний бонус: такий досвід теж у Антона є, в УПЛ стане в нагоді. За це дякуємо Костюку, який робить максимум для адаптації хлопців після академії, де багато досить просто і стрьомно.


87.7% точності передач це вже пристойно, на відміну від торішніх 80.8%, з якими пряма дорога тільки в колгосп.


Вибірка по матчах не дуже велика (7 ігор рік тому), але пристрасть до підкатів проглядається. Як вже неодноразово говорили захисники основи в інтерв'ю: дід підкати не любить. Якщо ти стрибаєш в ноги, то значить, що вже програв позицію. Тут Антону треба перебудовуватися: героїзм це добре, але в основі так часто люди не стеляться. Справедливості заради, то показники успішності високі (мінімум 2/3 забирає).


У нинішньому сезоні підросла і успішність єдиноборств в повітрі до солідних 73.33%. А частота впала з 7.06 / 90 до 3.98 / 90.


В принципі, якщо багато показників порівняти, то починає відчуватися зменшення «юнацького запалу». Не на кожен м'яч треба навалюватися і намагатися забрати, іноді розумніше утримувати позицію і спостерігати. Тут ще раз згадуємо добрим словом Костюка: в грі захисника стає менше суєти, яка зазвичай властива більшості малих.


Якщо все складеться вдало, і за нашим Іллею припливуть купці заморські, то Антону цілком під силу стати "другим Забарним", ну або "першим Болем", - написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.



Не высокого уровня планка
Парнишка действительно интересный.
Но про второго Забарного как-то смешно вышло))
Сховати
Вадим, может Кравец??
Сховати
Beliy, Кравец с ятаганом на боевом коне впереди планеты всей)
Сховати
смит, с кем не бывает)
Забарний ще ніким не став. Тільки надії подає.
Сховати
tov_suhov, ))) +5!
tov_suhov, Забарный стал основным игроком СБУ и Динамо, для его возраста это не плохо. Но Боль таким может стать если продать Илью.
Сховати
Суповой набор, я в курсе где он играет и говорю об его игровом уровне по европейским меркам. Работать еще и работать.